Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 24. november 2001 kl 10.00 V-cup langrenn: V-cupstart 10 km kvinner, Kuopio Finland

Ordentlig i gang

Forrige helg var skisesongen i gang med de tradisjonelle åpningsrennene på Beitostølen, men det er først denne helgen verdenscupen starter opp. Stedet er Kuopio i Finland.

Det er 10 kilometer klassisk for kvinner og 15 kilometer klassisk for menn som starter ballet i de finske skoger. Det skjer lørdag. Dermed får klassisk-spesialist Bente Skari sjansen til å markere seg i sporet allerede på åpningsdagen, og det er nok henne seerne har de største forventningene til. Vi husker godt hennes to gull i VM i Lahti i fjor, og da er det all grunn til å håpe at hun vil herje løypene også denne sesongen. Dessverre fikk hun ikke selve verdenscuptittelen i fjor, men med litt forbedring i fristil burde den være innen rekkevidde i år.

Når det gjelder herrene, er det nok Odd Bjørn Hjelmeset de fleste setter sin lit til i klassisk. Også Thomas Alsgaard, som i følge Bjørn Dæhlie i år har trent bedre enn noen gang, er verdt å regne med - i alle øvelsene hvis han er i slag.

Søndag er det skøyteøvelsene som står på tapetet. 10 kilometer for herrene, mens damene går 5 kilometer. Her kan forhåpentligvis Bente Skari vise at skøyteferdighetene er forbedret fra i fjor, mens Frode Estil, Tor Arne Hetland og Thomas Alsgaard ønsker å kjempe i toppen.

Kommentatorene på plass
Kjell Kr. Rike og Jon Herwig Carlsen er på plass for å kommentere fra alle rennene, og med seg som ekspertkommentator har de som alltid Åge Skinstad. Totalt skal NRK presentere 30 sendinger fra langrennsfronten den sesongen, og i tillegg kommer alle øvelsene i Salt Lake City. Det betyr at seerne har mye å glede seg til fra langrennssporet, og da er det bare å håpe på at innsatsen fra de norske står til sammenligning.

NRK-Sporten
Egenpodusert sending fra verdenscuprennene i langrenn
Kommentatorer: Kjell Kr. Rike, Jon Herwig Carlsen og Åge Skinstad.
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

.