Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 1. januar kl 21.10 Ondt blod i Amerika

Mektig filmepos av Sergio Leone


Denne kritikerroste filmen forteller historien om David "Noodles" Aaronson, og hans oppvekst i det jødiske miljøet øst i New York på 1920-tallet. Vi følger med ham og hans jødiske venner i gangstermiljøet i 1930-årene, og historien kulminerer med at "Noodles" kommer tilbake til New York i 1968, etter et selvpålagt eksil.

Etter at "Noodles" er tilbake i New York får han vite skjebnen til sine venner, og han konfronteres med mareritt fra fortiden.

Mesterverk
"Ondt blod i Amerika" spenner over en tidsperiode på fem tiår, og vi følger to menns liv, spilt av Robert De Niro og James Woods, noe de gjør helt glimrende. James Woods er nok den mest elegante, mens De Niros rolle er mer følelsesmessig komplisert.

Filmen anses for å være et mesterverk fra Sergio Leones hånd, hvor nostalgi, tragedie, humor, romantikk og drama er anrettet på utsøkt vis.

Leone gjør bruk av både lyd og bilde for å oppløse tidsrammene, og har klart å skape en komplisert og flertydig gangster-historie.

Det litt "sotete" filmuttrykket stemmer fint overens med den noe snuskete naturen hos både folk og steder, og musikken til Ennio Morricone sitter i øret.

Filmen er sendt tidligere

Italiensk/Amerikansk spillefilm fra 1984
Originaltittel: "Once Upon a Time in America"
Regi: Sergio Leone
I rollene: Robert De Niro, James Woods, Elizabeth McGovern, Treat Williams, Tuesday Weld, Joe Pesci og William Forsythe
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice , tlf 815 65 900