Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 22. juli 2006 kl 20.10 Hodejegerne

Skomaker, bli ved din lest

Programleder Tande-P holder orden på yrkene i Hodejegerne. (NRK-foto: Ole Kaland)
Programleder Tande-P holder orden på yrkene i Hodejegerne. (NRK-foto: Ole Kaland)
I Hodejegerne er det ikke om å gjøre å bytte yrke, men snarere å ikke forbytte andres yrker. To lag konkurrerer i denne oppgaven, og Tande-P. er strukturert programleder med total oversikt.

Som antydet i overskriften er en av de seks i panelet skomaker. De fem andre er landmåler, kjørelærer, nyhetsoppleser på tv, ornitolog og glassmester. Hvem som er hva, skal juniorlagets Rasmus Giæver Wold og Niklas Smith Skattum, begge fra Slemdal skole, konkurrere mot seniorlagets Tove Moholt og Stein Amundsen om å finne ut.

Deltakerne på seniorlaget utøver til daglig sitt virke i ordenspolitiet, så her lønner det seg ikke å stjele poeng.

Oppfinnelser
De ti programmene som sendes i sommer, er en reprise fra vinteren 2004.

Tande-P er programleder når et juniorlag og et seniorlag skal forsøke å gjette seg frem til seks fremmede personers yrker. Riktignok er seniorene eldst, men vet de best?

Både tradisjonelle og mer sjeldne yrker er representert. Programleder Tande-P får hjelp av Einar Hultberg til å holde orden på kaoset.

Da programmene først ble sendt vinteren 2004, ble unge, oppfinnsomme "Reodor Felgener" i grunnskolen oppfordret til å sende inn sine oppfinnelser. De beste oppfinnelsene ble presentert gjennom en seerkonkurranse: I løpet av programmet vises bilder av en del av oppfinnelsen, og seerne kunne via SMS gjette hva det er. Den heldige oppfinneren er tilstede i studio og får sjansen til å fortelle om nyvinningen og forklare hvordan den virker.

Det blir èn ny oppfinnelse i hvert program
Egenproduksjon ved NRK Underholdning
Programleder: Tande-P
Prosjektleder: Wenche Solum
Presseansvarlig: Håkon Sverdrup 23 04 98 41 (92 01 55 79),

LENKER
  • Nettsider