Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 18. juli 2005 kl 23.25 Inspektør Morse

Mord og maleri

Inspektør Morse og assistenten Whately tror løsningen på en drapsgåte finnes i skogsområdet Wytham ved Oxford.(Foto: Carlton International)
Inspektør Morse og assistenten Whately tror løsningen på en drapsgåte finnes i skogsområdet Wytham ved Oxford.(Foto: Carlton International)
Den beryktede Lovers Lane-morderen blir drept i et fangeopprør mens han ventet på at saken mot ham skulle komme for retten. Han var mistenkt for fem mord, men ett av ofrene ble aldri funnet. Morse tror at feil mann er tatt, og at funnet av det siste liket vil gi politiet nye ledetråder.

Karen Anderson er antatt å være Lovers Lane-morderen sitt femte offer. Men liket hennes er aldri funnet. Hun var antagelig på en dagstur til Oxford, og det eneste sporet man har etter henne er bagen hennes, som ble funnet i en innsjø. Morse er overbevist om at liket hennes ikke befinner seg på samme sted, men i skogene ved Wytham. Da Karens antatte gjerningsmann blir drept i et fangeopprør like før saken hans skal for retten, får Morse gjennomslag for å etterforske saken på nytt.

Malerimysterium
Morse må finne svar på tre spørsmål: Hvilket ærend hadde Karen Anderson i Oxford? I Andersons bag ble det funnet et postkort med bilde av et gammelt maleri. Er det en sammenheng mellom postkortet og drapsmannens motiv? Finnes svarene på gåten i Wythams skoger?

Om serien
Programmene med inspektør Morse har fenget store seerskarer – både i hjemlandet og internasjonalt. Selv om Morse er en smågretten og taus politimann med større sans for godt øl og pompøs klassisk musikk enn sosial omgang med andre mennesker, har han maktet å fascinere og engasjere seerne. Morses (man får aldri vite fornavnet hans) små grå kverner, funderer og analyserer uavlatelig, og som regel kommer han frem til løsningen. Da får det heller være unnskyldt at han ikke fyrer av skudd eller kjappe replikker i tide og utide. Historiene er basert på Colin Dexters romaner.
Programmet er sendt tidligere

Innkjøpt kriminalserie (1990)
Originaltittel: Inspector Morse
Kveldens episode: The Way Through the Woods
Produsert av: Carlton International
I de viktigste rollene: John Thaw (inspektør Morse), Kevin Whately (sersjant Lewis), James Grout (overbetjent Strange), Claire Holman (Dr Laura Hobson), Nicholas Le Prevost (Dr Alan Hardinge), Vivienne Ritche (Claire Osborne), James D. White (Philip Daley).
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup23 04 98 41 (92 01 55 79)