Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 28. desember 2009 kl 21.10 Tilbake til livet

Veien tilbake til hverdagen

I denne dokumentaren møter vi seks soldater som alle ble hardt skadd under krigen i Irak. (Foto: Ikandi Films, Seven Stones Media)
I denne dokumentaren møter vi seks soldater som alle ble hardt skadd under krigen i Irak. (Foto: Ikandi Films, Seven Stones Media)
I denne britiske dokumentaren møter vi seg seks unge menn som alle ble hardt skadet under konflikten i Irak. Vi følger dem i deres kamp for å finne tilbake til sitt vanlige liv.

Som et avbrekk fra rehabiliteringsprosessen på sykehuset reiser de seks soldatene på rafting nedover Coloradoelven gjennom Grand Canyon. Målet med turen er at de skal reflektere over det de har opplevd og lære å kjenne kroppen sin på nytt.

Hardt skadet
Vi møter Joey Bozik og Brian Anderson som begge har måttet amputere tre ganger. Manny og Domingo har mistet en arm og et ben. Jason Poole fikk en alvorlig hjerneskade og måtte rekonstruere hele ansiktet. Brian Fountaine mistet begge føttene sine åtte uker før raftingturen.

Dokumentaren viser soldatenes følelser, utfordringer og personlige kamp i det de reiser gjennom vakre omgivelser i det enorme juvet Grand Canyon. Hver av soldatene forteller sin historie om tiden de var i Irak.

Vi møter også mennene noen måneder etter turen og får et innblikk i livene deres på hjemmebane.


Britisk dokumentar 2008
Original tittel: Back to life. The battle has only just begun.
Produsert av: Ikandi Films, Seven Stones Media
Regi: Tom Eldridge
Pressekontakt: Nathalie Sprus 23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice tlf: 815 65 900
info@nrk.no