Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 11. oktober 2010 kl 21.30 Borgen

Hett politisk spill i Danmark


Det skal være folketingsvalg i Danmark, og vi er inne i valgkampens siste hektiske dager i den nye dramaserien "Borgen".

Dette er historien om det politiske spillet i Christiansborg i Danmark, og om de personlige konsekvenser som spillet har for de involvete parter, både på og rundt den politiske scenen.

Men "Borgen" handler ikke bare om den politiske makten; serien dreier seg også om makt som den styrende autoritet mellom mennesker, både i personlige, familiære og vanlige sosiale sammenhenger. For hvem bestemmer egentlig, og hvorfor bestemmer de?

En borg holder noen ute og andre inne. En borg beskytter. En borg er et maktsymbol i seg selv. I denne dramaserien er borgen et hus som ikke bare rommer det politiske maktapparatet, men som også er et lite univers i seg selv, med egne lover og uskrevne regler.

Første episode
Birgitte Nyborg er 40 år gammel og står overfor sitt første valg som partiformann. I siste øyeblikk bestemmer hun seg for å gå en helt egen vei. De ellers så profesjonelle medhjelperne hennes, medierådgiver Kasper Juul og tv-journalisten Katrine Fønsmark, blir helt slått ut av kurs da Birgitte gjør opprør.

Og hva med velgerne hennes, kommer de til å akseptere dette?

Produsert av: DR / Nordvisjonen
Originaltittel: Borgen
Medvirkende: Sidse Babett Knudsen (Birgitte Nyborg), Birgitte Hjort Sørensen (Katrine Fønsmark), Pilou Asbæk (Kasper Juul) og Mikael Birkkjær (Phillip Christensen).
Manus: Adam Price.
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, 92 40 38 73
TV-seere kan kontakte Publikumsservice: info@nrk.no, 815 65 900