Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 24. mai 2005 kl 21.50 Lov og orden: New York

Doktor "opererte bort" kona?

Kona til en plastikk-kirurg forsvinner sporløst. Ektemannen virker oppriktig bekymret og vil hjelpe politiet med å finne henne. Så kommer det frem at kona var notorisk utro og glad i dop…

Etterforskerne Robert Goren og Alex Eames mistenker at den hovne og arrogante kirurgens forsøk på å bistå politiet er falske. Spesielt da det kommer frem at også han hadde en elskerinne på si.

En ille tilredt kvinnelik vasker i land noen uker senere, men å finne ut hva som skjedde med henne, blir en hard nøtt å knekke for politiet. Kanskje ved å appellere til kirurgens velutviklede ego kan de få ham til å røpe seg?

Om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med minst like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, som nå sendes på NRK2.

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe).

D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og kollega Alex Eames utfyller hverandre på godt og vondt.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Lov og orden: New York blir også sendt på NRK1 sen kveld torsdager.


Amerikansk dramaserie, 2001
Originaltittel: Law & Order: Criminal Intent, sesong 1
Kveldens episode: "The Good Doctor"
Produsert av: Universal
Med: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbe, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41