Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 25. august 2011 kl 19.45 "Bryllaupstalen"

Mette-Marits kjærlighetshyllest


"Bryllaupstalen" gir oss et nært møte med kronprinsparet som giftet seg for 10 år siden. De snakker åpent om sin kjærlighet og hva de betyr for hverandre. Kronprins Haakon, statsminister Jens Stoltenberg og Marit Tjessem forteller om hvordan de ble berørt av bryllupet og hvordan de husker dagen. Vi minnes også den nasjonale festen.

NRK sender programmet "Bryllaupstalen" i forbindelse med kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakons 10 års bryllupsdag. - Jeg opplever at det er viktig for meg å si hva Haakon har betydd i livet mitt, sier kronprinsesse Mette-Marit i programmet.

Kronprinsessen holdt ikke tale da hun og kronprinsen giftet seg for 10 år siden, men da hun ble invitert til Nidarosdomen for å snakke til publikum om tro, håp og kjærlighet sommeren i 2010, fant hun endelig en anledning til å si offentlig hva hun føler for sin kjære. - Jeg opplevde så sterkt at Haakon så meg da vi møttes. Det gjør at jeg også kan være glad i meg selv når jeg er på mitt mørkeste, sa kronprinsesse Mette-Marit åpenhjertig.

Barføtt i Nidarosdomen
Programmet gir også et gjensyn med høydepunktene fra kronprinsbryllupet 25. august 2001, blant annet talen til biskop Gunnar Stålsett, statsminister Jens Stoltenberg, Marit Tjessem, kong Harald og kronprins Haakon.

Alle talte til kronprinsesse Mette-Marit i bryllupet. Etter pilegrimsferden til Nidarosdomen var det endelig kronprinsessens tur til å gi sin kjærlighetshyllest til kronprins Haakon. Barføtt sto kronprinsessen i Nidarosdomen og snakket varmt og åpent om hvordan det er å leve med kronprinsen.

Vi møter også en åpen og ærlig kronprins som forteller hvor takknemlig han er som får dele livet sitt med Mette-Marit. - Hun har så mye følelser. Det tror jeg er veldig sunt for meg å ha i nærheten. Jeg er takknemlig for at hun vil være sammen med meg, sier kronprins Haakon i programmet.


Egenprodusert dokumentar (2011)
Regi: Anders Ween og Kristi Marie Skrede
Intervju og kommentar: Kristi Marie Skrede
Pressekontakt: Irene Elisabeth Rossland , 98820309
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, Publikumsservice, tlf 815 65 900