Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 10. juni 2008 kl 19.55 Litt som deg

Kunsten å vinne tilbake eksen

Niklas  (Bengt Nilsson) og Kicki (Magdalena In de Betou) - arbeidskamerater med samme kjærlighetsprosjekt. (SVT-foto)
Niklas (Bengt Nilsson) og Kicki (Magdalena In de Betou) - arbeidskamerater med samme kjærlighetsprosjekt. (SVT-foto)
Kampen for å gjenerobre ekskjæresten fører til viderverdigheter og pinlige situasjoner i den romantiske dramakomedien "Litt som deg". I 25 episoder skal vi følge arbeidskameratene Niklas og Kicki, som begge ønsker å vinne tilbake sine tidligere partnere.

Handlingen i den svenske serien "Litt som deg" kretser rundt den prektige og litt forsakte Niklas(Bengt Nilsson) og den impulsive og uryddige Kicki (Magdalena In de Betou).

De er begge 37 år og kolleger i en viltvarebutikk. Ellers er de nærmest for motpoler å regne, uten noe som helst til felles. Helt til de oppdager at de jobber med samme prosjekt: De er begge fast bestemt på å vinne tilbake sine respektive ekskjærester.

Avskjed på grått papir
Niklas har vært sammen med Pernilla, som synes han er uutholdelig kjedelig. Livet hans blir rystet i grunnvollene når hun dumper ham til fordel for en yngre og kulere fyr.

Kicki har vraket samboeren sin et utall ganger, men endt opp med å ta ham tilbake hver gang. Men en dag er det en ny dame som åpner når hun ringer på, og Kicki må innse at hun er blitt singel for alvor.

Håndbok
Niklas og Kicki blir enige om å støtte hverandre i kampen for å vinne tilbake eksen. Som hjelpemiddel har de en amerikansk håndbok i kunsten å få tilbake sin elskede.

Den inneholder gode råd som de bestemmer seg for å følge til punkt og prikke. Er det for eksempel taktisk å klappe til rivalen, eller er det kanskje et sjakktrekk å bli kompis med eksens nye flamme?

Begge går målrettet i gang med å forandre sine liv. Niklas skal bli en spontan og livsbejaende mann, mens Kicki skal slutte å leve i impulsivt kaos og bli en omsorgsfull og moden mamma til datteren Jackie (Melanie Mohlkert), en oversminket, smugrøykende 14-åring.

Broket familie
Under handlingens gang får seerne også møte familiene til Niklas og Kicki. Her er en svoger med tryllemani (Morgan Allin), en hovmodig og dominerende far (Magnus Härenstam), en perfekt søster med en merkelig spiseforstyrrelse (Ann-Charlotte Franzén) samt Niklas’ eneste venn, den overvektige nerden og kollegaen Olsson (Fredric Thurfjell).

Hver uke sendes tre episoder i serien, på tirsdag, onsdag og torsdag.

Svensk dramaserie i 25 deler
Originaltittel: Lite som du
Produksjon: SVT Drama (2005)
Av Cilla Jackert og Erik Ahrnbom
I rollene: Bengt Nilsson, Magdalena In de Betou, Melanie Mohlkert, Morgan Alling, Magnus Härenstam, Ann-Charlotte Franzén, Fredric Thurfjell, Sanna Krepper og Per Morberg
Kontakt Programinformasjon: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice info@nrk.no, tlf 815 65 900


LENKER
  • Tilbake til eksen?