Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 8. desember 2005 kl 21.30 Operasjon Stella Polaris

Høyteknologisk thriller

Stella Polaris: Advokat Mikael Bergman (Tobias Zilliacus) blir dratt inn i en kamp om økonomiske interesser i en mobilgigant, drap og forsvinninger. Foto: Jarowskij Ab.
Stella Polaris: Advokat Mikael Bergman (Tobias Zilliacus) blir dratt inn i en kamp om økonomiske interesser i en mobilgigant, drap og forsvinninger. Foto: Jarowskij Ab.
Da en av Mikael Bergmans eldste klienter blir funnet drept, dras advokaten inn i et farlig spill med lyssky aksjehandler og en økonomisk kamp om tredjegenerasjons mobiltelefoni. Midt i det hele forsvinner ekskonen med hans lille sønn.

I kveld starter den finsk-svenske thrilleren "Stella Polaris", med norske Bjørn Floberg i en av de sentrale rollene som oljemagnaten Backe. Hovedrollen som advokat Mikael Bergman spilles av den finsk-svenske skuespilleren Tobias Zilliacus.

Bergman står midt oppe i en bitter skilsmissestrid da konen Pia plutselig forsvinner til USA sammen med sønnen. Det virker som om klientens død, striden omkring en merkelig sekt og en rekke dramatiske hendelser på den svenske børsen har en sammenheng. En fellesnevner ser ut til å være navnet "Stella Polaris". Men hva betyr det?

Episode 1 og 2
Den pensjonerte ingeniøren Kari Pajunen kommer hjem fra en luftetur med hunden. Da han går inn i huset sitt, oppdager han at det er blitt gjennomsøkt. Han slår på tv-en og får høre på nyhetene at nordmannen Gjermund Backe har investert tungt i den finske mobilgiganten Mobilia. Dette opprører Pajunen sterkt, og han prøver å få kontakt med sin advokat, Mikael Bergman.

Bergman er opptatt i rettssalen i sin egen skilsmissesak og har ikke tid til å snakke med Pajunen. Men han blir bedt om å finne en person ved navn Fontell.

Etter rettsaken forsvinner ekskonen med sønnen, og Pajunen blir funnet drept like etter. Under etterforskningen finner politiet ut at Pajunen jobbet på Mobilia i sin tid, og Fontell som Bergmann skulle få tak i, var en av gründerne bak mobilselskapet. De finner også Pajunens dagbok, og på siste siden står det skrevet "Stella Polaris".

Bergman starter jobben med å få tilbake sønnen sin og blir oppsøkt av et ektepar som er på leting etter sin datter. Datteren er blitt medlem av en mystisk sekt og er forsvunnet under jorden.

Innkjøpt finsk-svensk dramaserie.
Produksjon: Jarowskij Ab for FST/YLE, 2002
Regi: Martin Söder
I rollene: Tobias Zilliacus (advokat Mikael Bergman), Carl-Kristian Rundman (tv-redaktør Pelle Skarén), Jonna Järnefelt (Bergmans ekskone, Pia), Ivan M. Petersson (politimannen Jonas Karlsson), Bjørn Floberg (Gjermund Backe, norsk oljemagnat), mfl.
Pressekontakt: Sidsel Linden, tlf 23 04 98 41/ 909 55 364