Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 7. september 2002 kl 21.05 Niern: Ensomme hjerter

Spansk hverdagsdrama

Ana Fernandez spiller datteren Maria i denne spanske filmen
Ana Fernandez spiller datteren Maria i denne spanske filmen "Ensomme hjerter".
Vi befinner oss i en fattig og konfliktfylt del i en storby i Spania. To kvinner, mor og datter, bor midlertidig i en forfallen leilighet. Moren har reist fra landsbygda fordi mannen hennes trenger en operasjon. Han er en dominerende mann som har skyld i at datteren har reist hjemmefra.

Moren har følelsen av at livet hennes er over. Datteren, Maria, er gravid, men barnefaren vil ikke vite av henne. Maria overlever som rengjøringsdame.

Sentral i filmen er også en person som bor i andre etasje. Han har levd så lenge alene med sin hund, Aquiles, at han er blitt en sky, gammel mann. Disse glemte menneskene finner til slutt ut at det eneste som kan gi dem verdighet og håp tilbake, er kjærlighet.

Vanlige mennesker
Regissøren, Benito Zambrano, presenterer et hverdagsdrama med vanlige mennesker, ikke helter eller lykkefugler. Mangelen på kommunikasjon mellom to generasjoner kvinner og deres forskjellige holdninger til livet er hovedtema i filmen. Men den handler også om autoritet, kastrerte fedre og den forferdelige ensomheten gamle folk føler i store byer, samt personlige frustrasjoner, mangel på solidaritet og fattigdom.

”Ensomme hjerter” ble belønnet med Prix de Public under filmfestivalene i Chicago og Berlin i 1999.

Filmen er den andre i rekken av spanske drama som blir vist på NRK2 i høst. De to andre er ”Live Flesh” og ”De elskende ved polarsirkelen”.

Spansk spillefilm fra 1998
Originaltittel: ”Solas”
Regi Benito Zambrano.
I rollene Ana Fernandez, Maria Galiana, Carlos Alvarez Novoa og Paco de Osca
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83