Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 12. juni 1999 kl 23.15 Nattkino: Kjærlighet trenger ingen ord

Nattkino: Kjærlighet trenger ingen ord (


NRK1 lørdag 12. juni kl 23.15
Nattkino: Kjærlighet trenger ingen ord

Når en lydmur stopper Amors piler

Å være døv sies å være en av de aller sterkeste funksjonshemninger. I NRK1s amerikanske spillefilm fra 1986 får vi et dramatisk innblikk i hva døvhet kan føre til langs kjærlighetens uransakelige veier.
Sarah er vaske- og kjøkkenhjelp på døveskolen hvor James er nyansatt lærer. Hun er tidligere elev ved skolen, med glitrende eksamensresultater, men hun har ikke hatt mot eller evne til å møte verden utenfor skoleområdet.
James møter skolens pedagogiske utfordringer med stor entusiasme, og han bestemmer seg dessuten for å rette på Sarahs livssituasjon ved å lære henne å snakke.
Til hans forbauselse yter Sarah hardnakket motstand. Hun vil såvisst ikke tilpasse seg James\' premisser. Skolens bestyrer, som kjenner Sarah godt, er også skeptisk til James pedagogiske fremstøt.
James prøver så en helt ny vri. Han inviterer Sarah ut på en hyggelig middag, og da vil den døve piken gjerne danse! På dette tidspunkt har trolig Amor fått inn noen hjerteberørende fulltreffere.
Marlee Matlin fikk en Oscar for sin rolle som Sarah. Det er også fremragende skuespillere i andre roller. Blant dem er William Hurt, Piper Laurie og Philip Bosco. Regien er ved Randa Haines.

NRK1 lørdag kl 23.15

Bilde (via Scanpix/Internett)
Marlee Matlin og William Hurt i kveldens hovedroller.

Amerikansk spillefilm fra 1986
Regi: Randa Haines
Originaltittel: Children of a Lesser God
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling