Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 17. mai 2013 kl 07.30 Gratulerer med dagen!

17. mai fra hele Norge


Programleder Line Andersen ønsker velkommen til NRKs 17. mai-ending fra Slottet i Oslo. Silje Sirnes Winje rapporterer fra barnetoget. Hun tar også pulsen på feiringen andre steder i hovedstaden.

På NRK2 kan du se barnetoget i sin helhet med Karen-Marie Ellefsen som kommentator.

Blomstring i Hardanger
NRK sender direkte fra over 30 steder i inn- og utland. Alle norske fylker vil være representert. I Bergen er Mikal Olsen Lerøen og Mette Anthun på plass for å formidle den tradisjonsrike feiringen der.

I år er det 100-årsjubileum for industribyen Odda. Vi blir med til et Hardanger i blomstring. Egil Torheim vil også rapportere fra musikkfestivalen som arrangeres denne helgen.

Edvard Munch
På Løten i Hedmark feires Edvard Munchs 150-årsjubileum. Reporter Anne Næsheim tar oss med til hans fødested. Det blir også flagg, korps og et besøk på Løten Nærstasjon.

Notodden feirer også 100 år. I år er det Notodden Bluesfestival som er arrangør av årets 17. maifeiring i jubileumsbyen. Anne Lognvik tar oss med dit.

Ivar Aasen
Det er i år 200 år siden Ivar Aasen ble født. Vi blir med til Sunnmøre og Aasentunet i Ørsta for å hedre nynorskens far. Pål Kristian Lindseth rapporterer derfra.

I Sogn og Fjordane vil vi sende fra vakre Selje ved Stadt.

Feiring på Skaugum
Barnetoget i Asker kommer til Skaugum cirka klokken 08.00 for å gratulere kronprinsfamilien med dagen. Anette Skafjell tar oss med gjennom høydepunktene. Så gjenstår det å se om prinsesse Ingrid og prins Sverre står på trappen og vinker, eller selv skal gå i toget.

Tradisjonen tro skal vi også møte nordmenn som feirer 17. mai i utlandet.

Dagen før den store finaledagen, blir det også en situasjonsrapport fra Eurovision Song Contest i Malmö.

Del bilder
Ved bruk av stedstjenester på telefonen blir det i år mulig for folket å dele sine 17. mai-bilder med resten av Norge. De beste bildene havner på hovedsendingen.

NRKs 17. mai-sider vil du få de siste oppdateringer om feiringen.

Egenproduksjon fra NRK Dokumentar og Samfunn (2013)
Programleder: Line Andersen
Reportere: Silje Sirnes Winje, Karen-Marie Ellefsen, Mikal Olsen Lerøen, Mette Anthun, Egil Torheim, Anne Lognvik, Pål Kristian Lindseth, Anette Skafjell med flere.
Prosjektleder: Marion Klaseie
Presseansvarlig: Camilla Sand, mob: 90069807/23047236
TV-seere kan kontakte NRKs Publikumsservice, 815 65 900LENKER
  • NRKs 17. mai-sider