Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 9. april 2010 kl 20.05 Lyngbø og Hærlands Big Bang

Anne-Kat tester morsrollen

Lyngbø og Hærlands Big Bang (5): Dagfinn Lyngbø og Anne-Kat. Hærland tar opp temaet oppvekst. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Lyngbø og Hærlands Big Bang (5): Dagfinn Lyngbø og Anne-Kat. Hærland tar opp temaet oppvekst. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Det skal handle om oppvekst for Anne-Kat., Dagfinn og deres eminente panel i kveld.

Anne-Kat. Hærland uttaler seg ofte særdeles skeptisk om morsrollen for eget vedkommende, men i kveld skal vi få se hvordan hun takler rollen som nettopp nybakt mamma. Komikeren blir utstyrt med en dukke som man vanligvis gis til tenåringsjenter og –gutter for å skremme dem til å bruke prevensjon. I et helt døgn må hun passe på og gi omsorg til denne dukken som om det var et ekte spedbarn. Så kommer dommen i form av en utskrift.

Det skal altså handle om oppvekst i Big bang i kveld og programlederne finner mye morsomt når de skal studere det temaet. Kanskje får vi svaret på hvor grensen går når et "veslevoksent" barn er søtt og når det er guffent. Fagpanelet øser av sin kunnskap, og vil forhåpentligvis hjelpe til med å avklare hvorvidt dagens voksne fortsatt bryr seg med luebruk innendørs. Samt om en moderne 14-åring vil klare seg dersom han rømte til sjøs!


Om programserien
"Lyngbø og Hærlands Big Bang" er et underholdende populærvitenskaplig program. Fredagskveldens nye radarpar, Anne-Kat. Hærland og Dagfinn Lyngbø, er nysgjerrige på livets store og små spørsmål, og starter jakten på mer kunnskap om alt fra kropp til straff og kjærlighet.

Hvert program kretser rundt et bestemt tema, og programlederne spør og graver for et panel på fem eksperter. Panelet består av historiker Marlen Ferrer, lege Stig W. Johannessen, fysiker Andreas Wahl, sosialantropolog Tian Sørhaug, og biologen Dag Hessen.

Serien er på åtte programmer og temaene deles inn i "Kroppen", "Penger", "Kjærlighet", "Tro", "Oppvekst", "Utvikling", "Straff" og "Hjernen".

Norsk underholdning 2010
Produsert av: Rubicon TV
Prosjektleder: Christina Rezk Resar
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden 909 55 364 / 23 04 98 41
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no