Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 16. juli 2009 kl 00.15 E6 - en reise gjennom nordmenns hverdag

Fra Majavatn til Saltdal

Programleder Truls Svendsen fortsetter sin reise langs E6. (Foto: Monster/NRK)
Programleder Truls Svendsen fortsetter sin reise langs E6. (Foto: Monster/NRK)
Programleder Truls Svendsen fortsetter sin reise langs E6. Sør-Norge er unnagjort, og i kveld skal Nordlandsporten krysses. Truls, som selv er nordlending, føler at han har kommet hjem.

Første stopp er Majavatn, hvor Truls kommer i prat med trailersjåføren Rigmor. Hun utfordrer Truls til å kjøre bilcross med datteren hennes og en venninne.

Truls takker ja til utfordringen, og er temmelig sikker på at han skal klare å kjøre fra damene. Han har jo mange timer bak rattet – riktignok i bobil…

Hagenisser og trekkspillmusikk
Like nord for Mosjøen stopper Truls for å se nærmere på en kiosk som selger hagenisser. Vel fremme møter han innehaveren Einar, som i tillegg til å leie ut et par rom tilbyr alt fra varme sokker til motorsager - og selvsagt hagenisser.

En østerriker på ferie stikker også innom kiosken. Han viser seg å være en kløpper på trekkspill, og Truls får en liten smaksprøve.

Abba
I Mo i Rana haiker Truls med Bent Arne og Erlend – to blide karer med en forkjærlighet for Abba. Det blir tid til både prat og allsang i bilen, og som takk for turen spanderer Truls softis på gutta.

Elsker snø og kulde
På Saltfjellet treffer Truls en dame, som jobber hele vinteren med å holde E6 åpen. Mariann kjører brøytebil, og elsker snø og kulde.

Om E6
E6 er Norges hovedferdselsåre, strekker seg gjennom hele landet og er 2762 kilometer lang. Programleder Truls Svendsen vil bli bedre kjent med menneskene som bor, jobber og reiser langs veien og bestemmer seg for å kjøre distansen i bobil.

Turen går fra Svinesund til Kirkenes, og på sin vei møter Truls støvsugerselgeren Ted, postdamen Marit, trailersjåføren Rigmor, dyrlegen Terje, sjamanen Ronald og mange flere.

Med seg på den 40 dager lange reisen har Svendsen et tv-team på tre, bestående av Kristoffer Hegreberg, Christian Meinseth og Martin Otterbeck.

Underholdende dokumentarserie i åtte deler (2008)
Produsert av Monster
Programleder: Truls Svendsen
Produsent: Ingvild Daae
Regi: Christian Holst Meinseth, Kristoffer Hegreberg
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 918 44 239
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no