Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 9. juni 2013 kl 19.30 Bryllup i farger

Litt fra begge kulturer


Selv om brudeparet Vanee og Muralithas anser seg selv som danske, ligger også deres tamilske røtter hjertet nært. Da er det nok av tradisjoner som må holdes!

Når tyve år gamle Vanee fra Århus skal gifte seg med Muralithas, er det alt annet enn hvitt og enkelt som står på menyen. Begge er oppvokst i Danmark og har tamilske røtter, men brudeparet har hatt vidt ulike oppvekster.

Vanee har vokst opp sterkt knyttet til sin tamilske tro og kultur. Muralithas derimot har alltid vært «veldig dansk», som han selv kaller det.

Ingen av dem trodde at de noen gang ville gifte seg, før de traff hverandre. Så når det nå er duket for bryllup, er det viktig å ivareta de ulike tradisjonene og reglene.

Fridde på Facebook
Tamilsk tradisjon tilsier at det gjerne er mødrene som velger ut ektefellene for barna sine. Men dagens ungdommer ønsker gjerne retten til å velge selv. Ofte ender de med å finne hverandre over internett. Vanee og Muralithas møttes på Facebook. Etter utallige samtaler om alt og ingenting, og til tross for de store ulikhetene dem i mellom, fridde han til slutt - på chatten.

Om serien
"Bryllup i farger" er en todelt dansk dokumentar om om æren, tradisjonene og følelsene omkring innvandrerbarnas bryllup.

Dansk dokumentar
Originaltittel: Bryllup i farver (2:2)
Produsert av: DK
Pressekontakt: Beatriz Jaquotot Rivera / 906 21 735
TV-seere bes kontakte Publikumsservice / 815 65 900