Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 28. januar 2004 kl 23.10 Lydverket

Animerte St. Thomas

St. Thomas på bryggen i Bergen. (Foto: Geir Henning Hopland/NRK)
St. Thomas på bryggen i Bergen. (Foto: Geir Henning Hopland/NRK)
I kveld blir det animasjonsfilm om livet til St. Thomas. Siri har også vært i Notodden Rock City, og "Lydverket" var med Surferosa på turné.

St. Thomas har nettopp kommet ut med platen "Let's Grow Together - The Comeback of St.Thomas".

"Lydverket" har møtt Thomas Hansen, og har laget en animasjonsfilm om hans liv. Artisten forteller selv om "alt" som har skjedd fra han ble født i Oslo fredag 13. februar 1976 og fram til nå.

På turné med Surferosa
"Lydverket" har fulgt det ambisiøse bandet på deres første skikkelige turne i England rett før jul. Surferosa med Mariann i spissen har nemlig endelig funnet et plateselskap som har tro på at de kan klare å bli store i England.

Notodden Rock City
For nordmenn er Notodden blueshovedstaden. Men musikkelskere langt utenfor Norges grenser kjenner også til Notodden - som hovedsete for black metal. Telemarksbygda har nemlig fostret et av verdens mest kjente black metal band, Emperor.

Siris guide til Notodden Rock City ble derfor Vegard Tveitan, tidligere gitarist i det legendariske bandet. For metallmiljøet står fremdeles sterkt på Notodden. Både Zyklon og Mortiis (han med gummi-nesa og løsørene) har spilt i Emperor, og er fremdeles aktive musikere i hjembygda.

På Notodden fant "Lydverket" også et platestudio som blant andre Cato Salsa Experience har forelsket seg helt i. Innehaver Steve Wold i Juke Joint Studio spiller like gjerne inn eksperimentell metall som bluesmusikk.

Stem på Årets nykommer
Under Alarmprisen 14. februar vil "Lydverket" dele ut en egen pris til Årets nykommer. Du kan stemme ved å gå inn på www.alarmweb.org

De nominerte er Julian Berntzen, Karin Park, Jaa9 og Onkl P, Pleasure og Johndoe. I kveld presenterer "Lydverket" Karin Park.

Om "Lydverket"
Rune Nilson og Siri Høstmælingen har i år ambisjoner om å bli enda grundigere med enda større bredde enn tidligere. Det blir konsertspesialer, spennende gjester, bandintervjuer og masse musikk. Og i reportasjeserien "Rock City" undersøker Siri hva som skjuler seg i musikkmiljøet rundt om i norske byer.

Får du ikke med deg onsdagssendingene, går Lydverket i reprise på NRK2 søndager.

NRK Ung
Egenprodusert musikkmagasin
Programledere: Siri Høstmælingen, Rune Nilson
Reportere: Yngvild Flikke, Håvard Bråthen, Geir Henning Hopland
Prosjektleder: Nicolai Sørensen
Vaktsjef: Åslaug Sem, 92023316
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/ 98 48 02 78,


LENKER
  • www.alarmweb.org  
  • Les mer