Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 19. februar 2001 kl 19.30 Fiskedagbok fra New Zealand

Fiskedagbok fra New Zealand (t)

Seriestart!
NRK2 mandag 19. februar kl 19.30
Fiskedagbok fra New Zealand (1:6)

Lystfiskernes mekka

I en ny dansk serie i seks deler får vi oppleve New Zealands storslåtte og unike natur. Her fortoner fiskerike kyststrekninger, innsjøer og vann seg som et paradis for lystfiskerne fra hele verden. Vi får oppleve bekkørreten, laksen og kingfishen - en av verdens sterkeste fiskarter - på nært hold.

Det er den lidenskapelige og garvede fluefiskeren og journalisten Lars Romby Nielsen som har reist til landet på den andre siden av jordkloden. I ett og samme land finner man de norske fjordene, det skotske høyland og de sveitsiske alper. Der er regnskog, ørken, vulkaner, store uberørte skogsområder og uendelig mange rike fiskevann.

Fisketuren går gjennom hele New Zealand. Den starter ved snøkledde fjell, går videre gjennom regnskogen, over vakre høysletter, ved brusende fosser i den ytterste villmark og ender opp til slutt i et spennende kystfiske.

Jakten på bekkørreten
I dette første programmet starter Romby Nielsen jakten på bekkørreten. Med seg på ørretfiske har han fått den lokale eksperten Chappie Chapman som kjenner fiskevannene i New Zealand som sin egen bukselomme. Han har tidligere arbeidet som hundefører på Sydpolen, profesjonell jeger og handelsreisende, men i dag har han etablert seg som profesjonell fiskeguide.

NRK2 mandag kl 19.30

Dokumentarserie i seks deler fra DR
Reporter: Lars Romby Nielsen
Pressekontakter: Siri G. Meyer, tlf. 23048123, siri.gronning.meyer@nrk.no
og Gunilla Gaarder, tlf. 23049364, gunilla.gaarder@nrk.no