Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 27. september 2003 kl 22.00 Med hjartet på rette staden

Politiet med "hjartet på rette staden"

Phil Bellamy (David Lonsdale) blir suspendert pga. anklager om politibrutalitet – her flankert av Mike Bradley (Jason Durr, t.v.) og Raymond Craddock (Geoffrey Hughes). (Foto: Yorkshire TV)
Phil Bellamy (David Lonsdale) blir suspendert pga. anklager om politibrutalitet – her flankert av Mike Bradley (Jason Durr, t.v.) og Raymond Craddock (Geoffrey Hughes). (Foto: Yorkshire TV)
Bartender Blaketon på puben får trøbbel med noen ungdommer som er for unge til å få ølservering. Konstabel Phil Bellamy er tilfeldigvis innom, og ser det som sin plikt å ekspedere bråkmakerne ut. Lite vet Phil at han står overfor en kriminell gjeng som snart skal prøve å få has på ham.

Men først tar en av ungdommene hevn over Blaketon. På baksiden av puben finner Blaketon bilen sin full av vann – noen har stukket en haveslange inn gjennom sladrespeilvinduet. En av ungdommene, Gareth, blir mistenkt for ugjerningen.

Påstått politivold
Med en stjålet Mini Morris stikker Gareth av etter å ha ranet kassen i en plateforretning.
Igjen er Phil på pletten og legger seg på hjul, men Gareth unnslipper.

Gareths far, en bilforhandler, blir konfrontert med sønnens opptreden, men går til det skritt å anmelde Phil for politivold mot Gareth. Resultatet er at Phil blir suspendert fra tjenesten.

Nå er det opp til konstabel Mike Bradley, overbetjent Craddock og de andre i styrken å bevise Phils uskyld.

Om serien
Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess. Også i Norge har serien slått an; i forrige sesong hadde "Med hjartet på rette staden" på det meste drøyt en million seere.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat (serie 10)
I rollene: Med bl.a. Fiona Dolman, Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57