Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 13. november 1999 kl 19.55 Nr. 13: Ut på tur, aldri sur

Nr. 13: Ut på tur, aldri sur (ttv)


NRK1 lørdag 13. november kl 19.55
Nr. 13: (1:5) \"Ut på tur, aldri sur\"

Livet i bakgården på Grünerløkka

Situasjonskomedien \"Nr. 13\" var en sikker publikumssuksess i fjor. Nå er det laget fem nye episoder om livet i bakgården på Grünerløkka i Oslo. Forfatteren Andreas Markusson og regissøren Bo Hermansson har samarbeidet også denne gangen.
Beboerne i Nr. 13 er de samme som i fjor. Her møter vi ekteparet Skau (Aud Schønemann og Helge Reiss). Den eiegode fru Skau er gårdens sosiale midtpunkt og har alltid vaffelrøren og kaffekannen klar når det trengs.
Nordlendingen Unn-Berit (Marit A. Andreassen) er en rastløs lærer i 30- årene, på evig jakt etter alt som kan gi livet mening. Hun bor fortsatt sammen med den litauiske jazzmusikeren Leck (Hans Rønningen).
Roger (Geir Kvarme) er jevnaldrende med Unn-Berit. Han er fraskilt weekend-pappa, tidligere drosjesjåfør og noe arbeidssky.
Ahmed Rashid (Behruz Arshi) er gårdens iherdige vaktmester. Han er konstant overarbeidet, og hans evige strev står i grell kontrast til Rogers dårlig kamuflerte arbeidsvegring.
Tobias (Tobias Fosheim Wienskol) er Rogers sønn som bor hos sin mor på Jæren.

\"Ut på tur, aldri sur\"
I den første episoden får vi vite at det ikke alltid er så morsomt å dra på weekend-besøk til pappa. Det er i hvert fall ikke morsomt å være Roger og oppdage at Tobias ikke har lyst til å komme.
Skal pappa Roger berge kontakten gjelder det å finne på noe spennende - noe ordentlig spennende som Tobias sent vil glemme. For mamma bor på Jæren med samboer Gøran, som ikke bare er svensk, han spiller golf også! \"Jålesport\", fnyser Roger, men han finner snart ut at han må bytte ut videokassettene og fjernkontrollen med noe helt annet. Det skal vise seg å bli en utfordring...

NRK1 lørdag kl 19.55

Bilder (via Scanpix/Internett)
1.Fra v: Herr Skau (Helge Reiss), samboerne Leck (Hans Rønningen) og Unn-Berit (Marit A. Andreassen), fru Skau (Aud Schønemann) Bak: vaktmesteren Ahmed og Roger (Geir Kvarme)
(Foto: Per Løken, Scanpix)

2. Roger (Geir Kvarme) er glad i sønnen sin Tobias (Tobias Fosheim Wienskol), men det er ikke alltid like lett å være weekend-pappa. (Foto: Per Løken, Scanpix)

Komedieserie produsert av NRK Drama
Prosjektleder Grete Rypdal (tlf: 23 04 53 59)
Manus: Andreas Markusson
Med Aud Schønemann, Helge Reiss, Geir Kvarme, Marit A. Andreassen, Behruz Arshi
Regi: Bo Hermansson
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83