Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 11. mai 2004 kl 17.15 Eldrebølgen

Splid om innhold

Eva Mannseth og Karl Martin Olsen er uenige om innholdet i revyen. (Foto: Annelise Jackbo)
Eva Mannseth og Karl Martin Olsen er uenige om innholdet i revyen. (Foto: Annelise Jackbo)
Det er klart for uke nummer to med "Eldrebølgen", og de 12 deltakerne er godt i gang med å sette sammen revyen. Men de er fortsatt ikke helt enige om hvilket innhold de skal satse på.

I kveldens program får Solhov-gjengen besøk fra Revyfaglig Senter, som har med seg en stor kasse med kostymer. Dette er ting de skal få låne til sin egen oppsetning.

Da Eva ser kostymene, foreslår hun at de skal ha med sanger fra kjente musikaler i revyen. Men Karl Martin er totalt uenig. Han mener ingen av dem er gode nok til å synge slike krevende sanger.

Om serien
Tirsdager, onsdager, torsdager og lørdager fram til sommeren blir det gjensyn med med våre venner i Eldrebølgen. De er til sammen 12 personer i alderen 62-74 år (i 2003). Alle har store ressurser. Og alle har en drøm de vil realisere.

Personene skal leve sammen i 10 uker på Solhov folkehøgskole, og må bli enige seg imellom om hvordan de skal organisere samlivet i denne perioden. Deres oppgave er å sette opp en teater/revy/cabaret-forestilling hvor de bestemmer alt selv. De skal sy kostymer, skrive manus, spille musikken og ha regien. Hele tiden følges de av NRK.

Programmene presenteres av Sven Nordin, som også er deltakernes teaterfaglige rådgiver. Og i løpet av tiden de tilbringer på Solhov Folkehøgskole, får de også besøk av flere andre norske komikere, skuespillere og gode hjelpere som seerne får møte i løpet av serien.

Da serien ble sendt første gang på NRK1 i fjor, fulgte gjennomsnittlig over 750 000 seere "Biggen", "Kri", Eva og resten av gjengen.

NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsserie i samarbeid med Dinamo Story
Programleder: Sven Nordin
Prosjektleder: Morten Johansen
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36/95 70 11 47


LENKER
  • Les mer