Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 7. oktober 2009 kl 21.25 Generation Kill - Premiere!

Krigsdrama ble trippel Emmy-vinner

Marineinfanteristene i
Marineinfanteristene i "1. Rekogniseringsbataljon" samlet foran en statue av Saddam Hussein, fienden de skal bekjempe gjennom invasjonen av Irak. Foto: HBO
Den kritikerroste HBO-serien "Generation Kill" fikk med seg hele tre priser i årets Emmy-utdeling. Dramaet er basert på boken med samme navn, skrevet av Rolling Stone-journalisten Evan Wright. Han fulgte den første troppen av amerikanske marineinfanterister under invasjonen av Irak i 2003, og resultatet er et brutalt realistisk portrett av USAs moderne krigføring.

"Generation Kill" går tett på forholdet blant de unge soldatene og deres møte med den ukjente fienden i Iraks ugjestmilde ørkenlandskap. Flere av soldatene som deltok i krigen, har bidratt i serien, noe som gir de brutale skildringene en sjelden medmenneskelighet og nærhet. Blant de medvirkende finner vi blant andre sersjant Rudi Reyers i rollen som seg selv.

Iskald Alexander Skarsgård
David Simons og Ed Burns, det prisbelønte produksjonslaget som stod bak HBO-serien "The Wire", har produsert serien. "Generation Kill" var nominert til 11 Emmy-priser i årets utdeling, og vant tre av dem; for seriens lydmiks, lydredigering og visuelle effekter.

"Generation Kill" var også stjerneskuespilleren Alexander Skarsgårds store internasjonale gjennombrudd. Skarsgård fikk strålende kritikker for sin tolkning av rollen som sersjant Brad Colbert, tropplederen som får tilnavnet "Iceman" etter sin evne til å holde hodet kaldt i ekstreme situasjoner der han ser døden i hvitøyet. Skarsgård er også aktuell i "True Blood" som for tiden sendes NRK3.

Rastløse krigere
I kveldens episode avventer "1. rekogniseringsbataljon" ordre i Kuwaits nordlige ørkenområde. Den nært forestående invasjonen har som mål å frigjøre det irakiske folket fra fienden Saddam Hussein. I camp Mathilda møter journalisten Evan Wright for første gang de unge elitesoldatene som utålmodig avventer videre ordre mens de kjemper sin kamp mot ørkenstormen, , brann i en espressomaskin og rykter om J-Lo’s (Jennifer Lopez) død.Amerikansk krigsdramaserie i 7 deler (basert på Evan Wrights bok ved samme navn)
Originaltittel: Generation Kill
Kveldens episode: "Get Some"
Produsert av: David Simons, Ed Burns, HBO
Regi: Susanna White, Simon Cellan Jones
Med: Alexander Skarsgård (sersjant Brad "Iceman" Colbert), James Ransone (korporal Josh Ray Person) og Lee Tergesen (journalisten Evan Wright).
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl , tlf: 92403873/ 23044576
Tv-seere bes kontakte: Publikumsservice, tlf 815 65 900