Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 30. juni 2000 kl 20.30 Walkabout: Cuba

Walkabout: Cuba (t)


NRK1 fredag 30. juni kl 20.30
Walkabout (2:10)

Er Nils en italiensk filmstjerne?

Nils & Ronny er fortsatt på Cuba og valfarter rundt i en åpen jeep i styrtende regnvær. Greit er det heller ikke at Nils blir tatt for å være en berømt italiensk filmstjerne.

Nils & Ronny fortsetter sin reise på Cuba. Vær med når et kunstverk som strekker seg over flere kvartaler, fører til et møte med den afrokubanske kulturen. Og unn deg et møte med arven fra spanske koloniherrer og slavenes afrikanske stammereligioner, mystikk, salsa og obskure religiøse symboler. Og hvilken italiensk filmstjerne er det Nils blir forvekslet med?

Haiketur
Ronny drar med seg en motvillig Nils på haiketur med traktorer og brusbilder i 40 graders varme. Se hvordan en amper Nils slår om seg med trusler til kjente og ukjente når timene går raskere unna enn kilometerne. Møt et folk som ikke lar seg knekke av matmangel og det fullstendige sammenbruddet i kollektivtransporten. De har humor, varme og gjestfrihet.

Store sigarer
Opplev en rockekonsert som det ikke ble noe av, og bli med på en sigarfabrikk hvor de ruller sigarer på størrelse med en telefonstolpe...

Se \"Los carros americanos\", alle de fantastiske amerikanske bilene fra før revolusjonen, som fortsatt dominerer gatebildet i Havana. Gutta tester en Dodge 48-modell, en doning på størrelse med danskebåten, som med ettermontert Lada-motor er en sann utfordring å manøvrere i Havanas trange bakgater.

Om serien
\"Walkabout\" er laget av Nils & Ronny, og tittelen har de rappet fra de australske urinnvånernes betegnelse på vandringer. Uten research, kamerafolk eller produksjonsassistenter har de to gutta laget en humorreise på ti programmer. De kaller det selv \"stuntreiser\" fordi de reiser uten noe annet mål enn veien og opplevelsene underveis.

NRK1 fredag kl 20.30
Reprise fra 16. april 1999

Bilde
Fete sigarer hører med når Nils & Ronny besøker Cuba. (NRK-foto: Ole Kaland)

Ved Nils & Ronny AS
Programledere: Nils Henrik Wærstad og Ronny Kristoffersen
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956