Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 31. mai 2003 kl 21.35 Med hjartet på rette staden

Truet vitne

Barry Ross er truet på livet i rettssaken mot en av Englands storforbrytere – her i trygge hender mellom konstablene Bradley og Nokes. (Foto: Yorkshire TV)
Barry Ross er truet på livet i rettssaken mot en av Englands storforbrytere – her i trygge hender mellom konstablene Bradley og Nokes. (Foto: Yorkshire TV)
Tysteren Barry Ross skal vitne mot storforbryteren Jim Duggan i Leeds. Men han er truet på livet. Nå har overinspektør Tatton tatt turen opp fra Leeds for at politiet i Aidensfield skal ha Ross i trygg forvaring til rettssaken starter.

Politikonstabel Mike Bradley lar det utsatte vitnet få bo hjemme hos seg og Jackie. Mike og Jackie er nærmeste naboer til politikammeret. Likevel er Mike nervøs da han en kveld blir nødt å la Jackie være alene hjemme med Ross. Mikes forutanelser viser seg ikke å være grunnløse.

Jackie kidnappet
Storforbryteren Duggans menn finner på en eller annen måte ut at tysteren Ross holdes gjemt hos politiet i Aidensfield. Mike prøver å smugle Ross ut av Aidensfield for at han skal rekke rettssaken i Leeds, men han havner i klørne på ligaen. Og verst av alt – bandittene har tatt Jackie med seg og holder henne som gissel.
Penrose – Gina Ward, William Simons – PC Alf Ventress

Mer om serien
En ny serie (10) av "Med hjartet på rette staden" sendes ut over våren, om livet sett fra sidelinjen slik det kan ha fortonet seg i det idylliske Yorkshire i England en gang på sekstitallet. Hovedpersonene er politibetjent Mike Bradley (Jason Durr) og hans advokat-kone Jackie Bradley (Fiona Dolman).

"Med hjartet på rette staden" er den serien som ifølge en fersk spørreundersøkelse blant
11 000 briter best forbindes med det britiske.

Dermed slår "Heartbeat" – som er seriens originaltittel – ut både "Coronation Street" og "East Enders", gjengangere gjennom mange år.

Også her hjemme er "Med hjartet på rette staden" populær. Episoden som ble sendt lørdag 11. mars i år, hadde mer enn en million seere på NRK1. Den har vært over millionen i alt fire ganger. Snittallet for serien ligger på 782.000 seere hos NRK.

Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess. Også i Norge har serien slått an; i forrige sesong hadde "Med hjartet på rette staden" på det meste drøyt en million seere.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat (serie 10)
I rollene: Med bl.a. Fiona Dolman, Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57