Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 13. juli 2009 kl 20.25 Landeplage: Svake mennesker

Sterk låt om svake mennesker

Ravi sammen med Jannicke, som slo gjennom med
Ravi sammen med Jannicke, som slo gjennom med "Svake mennesker". (Foto: Dinamo Story)
Gry Jannicke Jarlums "Svake mennesker" står for tur i Ravis serie om låter som ikke vil dø. Singelen lå på VG-lista i 16 uker, og fortsatt får nye generasjoner et forhold til den.

Det var i 1981 svensk-norske Jannicke ga ut «Svake mennesker». Det var på mange måter en ikke-kalkulert hit, men den hadde en sterk personlig attityde.

Ravi tar opp jakten for å finne ut hvorfor nettopp denne låta har blitt stående: Er det på grunn av den fordømmende teksten, de karibiske rytmene, den spesielle måten å synge på eller rett og slett fordi Jannicke så beintøff ut?

For å finne svar oppsøker Ravi blant andre Jannicke selv, hitmakeren Lars Kilevold, sosialmedisiner Per Fugelli, spellemann Stian Carstensen og klassisk komponist og pianist Wolfgang Plagge.

Om serien
Hvert år blir utallige låter skrevet, men de fleste dør uten videre oppmerksomhet. Noen blir en hit når de kommer, for så å tone sakte ut. Men innimellom dukker det opp hitlåter som forblir hiter, og som nye generasjoner tar til seg som sine egne. De blir landeplager.

Programleder Ravi ser nærmere på åtte landeplager i løpet av våren: Først ut var Knutsen & Ludvigsens "Dum og deilig", deretter ser han på D.D.E.s "Det går likar no", a-ha’s "Take on Me", Åge Aleksandersens "Lys og varme", Gry Jannicke Jarlums "Svake mennesker", DumDum Boys’ "Splitter pine", The Kids’ "Forelska i lærer’n" og deLillos’ "Neste sommer".

Om Ravi
Ivar Chr. Johansen debuterer som programleder for NRK med "Landeplage". Han startet sin musikalske karriere i Jaga Jazzist, og har spilt med blant andre Briskeby, St. Thomas og The Jessica Fletchers.

I 2003 ble han for første gang frontfigur og vokalist med aliaset Ravi - i samarbeid med Folk & Røvere og DJ Løv. De siste årene har Ravi gjort seg bemerket på musikklistene med låter som "Utadæsjælåplevelse", "Dødssøt", "Venn" (for Tsunami-ofre), "E-ore", "Tsjeriåu" (med The Monroes), "Ås to i Osjlo" og "Neste Såmr" (med Lars Lillo-Stenberg).

Programmet er sendt tidligere.

Norsk underholdningsdokumentar-serie i åtte deler (2006)
Produsert for NRK av Dinamo Story
Programleder: Ravi
Produsent: Ingar Kristiansen
Prosjektleder NRK: Ales Ree