Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 11. juni 2002 kl 17.10 Sterk medisin

Kvinner og karriereliv

Celia (Pamela Sue Martin) forelsker seg i dr. Jordan (Patrcik Duffy) i den amerikanske miniserien
Celia (Pamela Sue Martin) forelsker seg i dr. Jordan (Patrcik Duffy) i den amerikanske miniserien "Sterk medisin". (Foto: Warner Bros.)
I løpet av fire ettermiddager skal vi følge et intenst drama om to venninner som har helt forskjellige ambisjoner i livet. Celia er lidenskapelig opptatt av å gjøre suksess innenfor farmasiindustrien, mens Jessica mest av alt ønsker seg mann og barn.

Handlingen starter i 1957, fører oss gjennom Kennedy-perioden og 70-tallet med Flower Power og opprør mot det etablerte. Dette er en tid da farmiasiindustrien i USA er i fullt oppsving, men også en tid hvor kvinner og forretninger ikke lar seg forene.

Celia Grey (Pamela Sue Martin) er ung, pågående og selvsikker, og drømmen om å gjøre suksess innen farmasiindustrien er sterk. Dette er en industri hvor de riktige beslutninger ikke bare er avgjørende for det økonomisk utbytte. Det er også viktig for tusener av menneskers helse og sikkerhet.

Jessica (Annette O’Toole) på sin side kan ikke forstå hvorfor kvinner ønsker seg en karriere når man kan få en mann til å forsørge seg. Hun drømmer om familie med barn og hus på landet.

To liv
Det er umulig for en kvinne å ble ansatt i sjefssjiktet, og Celias første jobb er som laboratorie-tekniker i Felding-Roth, en av USAs ledende farmasøytiske selskaper. Hun blir snart lei av å vaske beger og flasker, og til slutt samler hun alt sitt mot og oppsøker salgssjefen Sam Hawthorne (Dick van Dyke). Hun ber om en sjanse til å bevise at hun kan mer enn å jobbe på laboratoriet, og Sam, som synes jenta har tæl, gir henne jobb som den første kvinnelige selgeren i Felding-Roth. Celia vinner etter hvert respekt blant legene hun kommer i kontakt med. En av dem er dr. Andrew Jordan (Patrick Duffy), en mann hun får et nært forhold til. Men Celia møter også fordommer og motgang, spesielt av en forsker i Felding-Roth, som stadig stikker kjepper i hjulene for henne.

Jessica møter etter hvert en mann hun vil slå seg til ro med, men hennes tanker om et tradisjonelt bryllup og det å være mor, er ikke helt som forventet. Kjæresten Bill (Michael Thoma) har store ambisjoner og forventer en helt spesiell kvinnetype.

Bestselger
Historien er basert på Alex Hailey’s roman ”Strong Medicin” som kom ut i 1984 og som straks ble en bestselger.

De neste episodene visese førstkommende torsdag (13. juni) og tirsdag og torsdag (18. og 20. juni) neste uke.

Amerikansk miniserie
Originaltittel: Strong Medicine
Regi: Guy Green
I rollene:Pamela Sue Martin, Patrick Duffy, Dick van Dyke, Ben Cross, Sam Neill, Douglas Fairbanks, Annette O’Toole
Pressekontakt: Hilde Ljøen(tlf. 23 04 72 36)

Bilder:
1 og 2 Celia (Pamela Sue Martin) forelsker seg i dr. Jordan (Patrcik Duffy) i den amerikanske miniserien "Sterk medisin". (Foto: Warner Bros.)
3 Pamela Sue Martin, kjent fra ”Dynastiet”, har rollen som Celia Grey. (Foto: Warner Bros.)
4 Jessica (Annette O’Toole) og Celia Grey (Pamela Sue Martin) er gode venninner, men har helt forskjellige ambisjoner. (Foto: Warner Bros.)
5 Sam Hawthorne (Dick van Dyke) utnevner Celia (Pamlea Sue Martin) til selskapet Felding-Roths første kvinnelige selger. (Foto: Warner Bros.)
6. Celia (Pamlea Sue Martin) ønsker å gjøre karriere inne farmasiindustrien. Her er hun med kollega Michael Stein (Kristoffer Tabori). (Foto: Warner Bros.)