Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 6. april 1999 kl 20.00 Advokatene

Advokatene (t)

NRK2 tirsdag 6. april kl 20.00
Advokatene (30)

En uteliggers tragiske død

Mens Eugene fra vårt kjente advokatfirma i Boston forsvarer en unggutt som ved et uhell drepte en venn, får statsadvokat Helen Gamble oppgaven med å anklage en sjåfør for bildrap på en uteligger.
Gamble liker ikke denne jobben, blant annet fordi hun bare har ti timer til forberedelse. Den som egentlig skulle ført aktoratet, har meldt sykdomsforfall. På den annen side har påtalemyndighetens leder forsikret henne om at det ikke spiller noen rolle om hun vinner eller taper saken. Uteliggeren var et null i fattigkommisjonen, og hvem bryr seg om skjebnen til en slik noksagt?
Advokat Eugene har i mellomtiden et møte med sin drapstiltalte klient, den 19 år gamle Raymond Burnette, som er tiltalt for å ha drept sin beste venn. Hardnakket påstår han at kameraten ble drept ved et rent uhell.

Om serien
\"Advokatene\" (The Practice) er blant de mest sette dramaseriene i USA. I fjor ble serien tildelt hele tre Emmy- priser.
\"Advokatene\" er skrevet og produsert av David E. Kelley, mannen bak suksesser som \"Chicago Hope\" og \"L.A. Law\". Denne gang gir han et mer realistisk og uglamorøst bilde av hverdagen ved et lite advokatkontor i Boston. Her har juristene løs snipp og bukser uten press. Men smarte er de, og de lar seg ikke pille på nesen når sakene til slutt havner i retten.
Bobby Donnell (Dylan McDermott) er sjefen, en ung idealistisk jurist med ubøyelig rettferdighetsssans. Hans høyre hånd er Ellenor Fruett (Camryn Manheim), en fornuftig og frittalende dame. Eugene Young (Steve Harris) er en kjapp og energisk kar, mens Lindsay Dole (Kelli Williams) er nyutdannet og noe usikker. Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton) er kontorets trygge og rolige sekretær som holder orden på saker og ting. Endelig har vi Jimmy Berluti (Michael Badalucco), en entusiastisk advokat og god venn av Bobby.
NRK2 tirsdag kl 20.00

Amerikansk dramaserie
Produksjon: 20th Century Fox (sendt på ABC 1987)
Originaltittel: The Practice
Med Dylan McDermott, Camryn Manheim, Kelli Williams, Steve Harris, Michael Badalucco
Produsent og manusforfatter: David E. Kelley
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51