Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 10. juli 1999 kl 22.45 Hollywood-portretter: Carol Burnett

Hollywood portretter: Carol Burnett (t)


NRK2 lørdag 10. juli kl 22.45
Hollywood-portretter: Carol Burnett

Fresk Texas-jente ble stor stjerne

I den amerikanske portrettserien om legendariske film- og tv- stjerner blir vi i kveld presentert for Carol Burnett; Texas-jenta som fikk publikum til å åpne latterdørene. Men alt ble ikke like hyggelig og morsomt i privatlivet.
Carol ble født i Texas i 1933 der hun tidlig forsøkte å slå igjennom som komedienne. Det var tøffe tider og mange torner på scenekunstens vei. Men endelig fikk hun fulltreff på Broadway i 1959 med musikalen Once Upon a Mattress.
Carol Burnett fikk deretter en rekke egne tv-show som gjorde henne til en av amerikanernes store favoritter. Spillefilmer ble det også. Blant annet hovedrollene i Å, for et bryllup i 1978 og Annie i 1982.
Men som så ofte, bak den morsomme fasaden var det ikke alltid like hyggelig. Carol har hatt mye å slite med i privatlivet. Bare takket være sterk vilje og profesjonalitet har hun kommet seg gjennom flere kriser. Dette får vi høre mer om i kveld der blant andre søsteren, døtrene og kusinen til Carol gir sine vitnesbyrd.

Om serien
Det som blant annet utmerker denne amerikanske portrettserien, er at programskaperne har funnet frem til mye upublisert stoff. Her er for eksempel opptak fra tidlige prøvefilminger, kasserte filmscener, private amatørinnslag og personlige vitnesbyrd fra gamle venner og kolleger.
Serien skildrer en rekke avdøde og nålevende filmstjerners liv og levnet.

NRK2 lørdag kl 22.45
Tidligere sendt i NRK1 26.5.99

Bilde (via Scanpix/Internett)
Carol Burnett \"The Grand Dame\" i amerikansk tv-komikk.

Amerikansk dokumentarserie
Produsent: Van Ness Films Inc. / 20th Century Fox
Originaltittel: Celebrity
Pressekontakt: Fjernsynets informasjonsavdeling tlf 23 04 78 46

\0\0\0