Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 28. juni 2013 kl 13.40 Ut i naturen: Luksuscruise i havkajakk

Med kajakk, telt og stormkjøkken

Luksuscruise i havkajakk: Padleren Lars Verket har med seg Ut i naturens Anne Marie Kvassheim langs sørlandskysten. (Foto: NRK)
Luksuscruise i havkajakk: Padleren Lars Verket har med seg Ut i naturens Anne Marie Kvassheim langs sørlandskysten. (Foto: NRK)
Kjakklivets gleder blant padleentusiaster er noe av det Ut i naturen byr på i denne utgaven.

Vi skal langs sørlandskysten sammen med padleren Lars Verket. Han har med seg Ut i naturens Anne Marie Kvassheim, og det er havkajakk som er framkomstmidlet. Lars akter å overbevise henne om at det lystbetonte luksus-cruiset foregår i kajakk.

Vi glir over lys sandbunn, i en halvmeter dypt smaragdgrønt vann. Det kunne like gjerne vært ved en bortgjemt gresk øy, men vi er på Sørlandet. I kajakk kan vi padle smale sund der ingen båter kommer gjennom, over sandgrunner med 20 centimeter dypt vann. Vi kommer fram over alt – og uten støy.

Livet er herlig
I kajakken har Lars Verket telt, soveposer, stormkjøkken, ekstra klær, luksus-liggeunderlag (som også blir til en lenestol), fiskeutstyr, solbriller, badehåndkle…kort sagt alt man trenger for et luksus-cruise i fineste sørlands-skjærgården. Når nystekt brød blir servert i leiren med utsikt fra lenestolen til det blikkstille havet og horisonten, – ja da er livet verdt å leve!

Padle-guide
Lars vil at flest mulig skal få anledning til å oppleve det samme som han har så stor glede av. Derfor skriver han padleguider, små håndbøker med informasjon om teltplasser, gode steder å sette ut kajakken, avstander mellom øyene og all mulig annen viktig informasjon. Guide for Vest-Agder er utgitt, nå er han i gang med guide for Aust-Agder. Og kanskje blir det flere.

Enkelt friluftsliv
Lars brenner for det enkle friluftsliv. For turer der man ikke forurenser, ikke bråker, ikke forstyrrer verken folk eller dyr med sin framferd. Kajakken er ideell til slikt liv, mener han. Du er din egen motor, og lærer å bli ydmyk i forhold til naturkreftene.

Sendt tidligere.

Program fra Naturredaksjonen, NRK Hordaland (2008)
Programleder: Anne Marie Kvassheim, tlf 90 18 13 10
Redaktør: Terje Dale, tlf 91 53 24 30
Kontaktperson i Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no