Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 23. juni 2000 kl 21.00 Leos lov

Leos lov (t)


NRK1 fredag 23. juni kl 21.00
Leos lov (1:8)

Ny \"Derrick\" klar for norske skjermer

I kveld starter NRK1 en ny tysk detektime som har fått tittelen \"Leos lov\". Serien har allerede gått en stund, og gjort suksess på tyske skjermer, og nok en gang handler det om en middelaldrende tysk politisjef i München. \"Leos lov\" er blitt den mest populære kriminalserien i hjemlandet etter at Derrick tok farvel med tv- seerne.

Hovedpersonen i serien er politisjef Leo Kress (Rolf Schimpf). Han leder en gruppe yngre detektiver som arbeider med de mest alvorlige og kompliserte kriminalsakene i München, og til stadighet er det nye mord og forbrytelser som skal oppklares. Leo Kress har både samme autoritet og intellekt som vi husker fra Derrick, og det er selvfølgelig ikke en eneste sak som forblir uoppklart når Kress leder etterforskningen.

Kress? nærmeste og beste kolleger i etterforskningsgruppen er Heymann (Michael Ande) og Richter (Pierre Sanoussi-Bliss), og når trekløveret er på forbryterjakt er det ikke mange detaljer som går dem forbi.

Første episode
I kveldens episode er den velstående kjemikeren Oskar Felin funnet skutt og drept i sitt eget hjem. Det har lenge vært kjent at han og hans kone Magda hadde et ulykkelig ekteskap, og| at Oskar både har misbrukt og slått sin kone. Leo Kress henter raskt Magda inn til forhør, men han er svært usikker på hva han skal tro. Det eneste han er sikker på er at hun definitivt ikke forteller den hele og fulle sannheten.

NRK1 fredag kl 21.00

Bilde
Postbudet (Christian A. Koch) fant Oskar Felin død på gulvet. Til venstre politisjef Leo Kress (Rolf Schimpf) med sine kolleger Heymann (Michael Ande) og Richter (pierre Sanoussi- Bliss) i bakgrunnen.

Kress (Rolf Schimpf) og Heymann (Michael Ande) mistenker Magdas ungdomskjæreste Toni Brandel (Will Danin) for drapet på Oskar Felin.(Begge foto: ZDF)

Tysk kriminalserie
Originaltittel: Der Alte
I hovedrollene: Rolf Schimpf, Michael Ande, Pierre Sanoussi- Bliss
Pressekontakt Fjernsynets Informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18