Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 1. april 2001 kl 20.10 Lonely Planet: Ecuador

Lonely Planet: Ecuador (t)


NRK2 søndag 1. april kl 20.10
Lonely Planet

Fra fjell til hav

Reiseleder Justine Shapiro tar seerne med til Galapagos og Ecuador i kveldens utgave av \"Lonely Planet\"

Justine Shapiro starter reisen i Guayaquil, Ecuadors største og viktigste havneby. Herfra reiser hun med tog opp til den lille byen Alausi i Andesfjellene, der de innfødte streiket mot planlagte landreformer i 1996.

Fra Alausi drar hun videre til Banos, en liten by som ligger på grensen mellom Andesfjellene og Amazonas, og legger turen innom den fortsatt aktive vulkanen Cotopaxi. Justine stopper ytterligere et par steder før hun setter kursen mot Quito, Ecuadors hovedstad, som ligger på 2850 meter over havet. Quito er den eldste hovedstaden i Sør-Amerika, og har fortsatt mange av de vakre, gamle bygningene intakt, til tross for alle jordskjelvene.

Etter oppholdet i Quito reiser Justine Shapiro videre sørover til Amazonas, der hun besøker en indianerstamme, og går på trekking innover i jungelen

Når seks dager av reisen gjenstår, er det klart for avreise til Galapagosøyene, 1000 kilometer ut i Stillehavet. Galapagosøyene består av 16 større og mindre øyer, men bare fire av dem er bebodd. Øygruppen er først og fremst kjent for sin eiendommelige dyreverden, med elefantskilpadder, sjøløver, pingviner, flamingoer og pelikaner. Det var på Galapagosøyene Charles Darwin fikk ideer til mange av sine teorier. Justine tilbringer dagene på Galapagos ombord i en seilbåt, der hun har panoramautsikt til det fantastiske dyrelivet.

Om serien
Lonely Planet er et velkjent begrep for de reisevante. Reisebøkene fra all verdens land selger i milliontall til ryggsekkturister som ønsker seg tips om enkle og billige måter å ta seg frem i verden på. Også de prisbelønte tv-programmene gir nyttige tips og råd, og reisemålene blir samtidig presentert på en særegen og morsom måte av de unge reporterne. I dag er fjernsynsprogrammene like kjent som bøkene, og har anslagsvis 30 millioner seere.

I Lonely Planet er koffert bannlyst. Det samme er tradisjonelle turistattraksjoner, overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. Lonely Planets reportere tar oss med til stedene vi må utforske selv.

NRK2 søndag kl 20.10
Tidligere sendt 1996

Britisk produksjon
Originaltittel: Lonely Planet
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 (anna-marie.normann@nrk.no)

Bilde
På Galapagosøyene får Justine Shapiro oppleve det fantastiske dyrelivet.