Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 3. august 2010 kl 19.30 Grønn glede

Innbydende hageporter


I Grønn glede er snekker Ola i gang med å lage en hyggelig inngangsport som skal gjøre at gjestene føler seg velkomne til hagen og hjemmet ditt. Løsningen er to jordspyd, to stolper av impregnert materiale og to planker som blir slått på tvers over. Så enkelt at det er gjort på 20 minutter!

Til selve porten bruker han biter av gjerde som kom på rull. Det vil si pinner av kastanje bundet sammen med ståltråd. For å stive av porten får den støtte på tvers opp og nede og en pinne på skrå. Så er det bare å skru på hengsler og lås, og voila! En port med portal!
– Da trenger vi bare blomster og gartner Tom har forlangt at det skal være klatrerose på hver side av porten. Og når det skal være klatreroser må det i følge gartneren være klematis til, sier Mette.

Hverandres klatrestativ
Både klatrerose og klematis liker å bli plantet dypt og de liker veldig like vekstforhold. Dermed passer de godt sammen rent praktisk, men også utseende passer til hverandre. – Og så kan de bruke hverandre som klatrestativ, legger Mette til.

Om serien
Programleder Mette Stensholt Schau er tilbake for å spre grønn glede gjennom hele sommeren sammen med gartner Tom Egeberg Hvål. Denne gangen flytter de inn i en kolonihage.
Drømmen om den lille hagen har vært sterk hos dem lenge, og nå skal drømmen endelig gå i oppfyllelse. Dette blir den niende sommeren på rad Mette Stensholt Schau og Tom Egeberg Hvål skal gi inspirasjon og glede til grønne hender.
I årets sesong er det hage i det lille formatet som er hovedtemaet. Men det blir likevel rom for både uteplass, kjøkkenhage og utekjøkken.
- Alt vi gjør i det lille formatet kan forstørres eller forminskes - hvis det bare er en balkong du har til rådighet. Vi skal ha både jordbær i oppvaskhansker og poteter i kasse, forteller Mette.

NRK produksjon (2010)
Programleder: Mette Stensholt Schau, mette.stensholt.schau@nrk.no
Pressekontakt: presse@nrk.no
TV-seere bes kontakte Publikumssevice, tlf 815 65 900