Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 4. mars 2009 kl 00.25 Life on Mars

Et skjebnesvangert møte

Etterforskning av mordet på en bookmaker fører til et skjebnesvangert møte for politimann Sam Tyler (John Simm). (Foto: BBC)
Etterforskning av mordet på en bookmaker fører til et skjebnesvangert møte for politimann Sam Tyler (John Simm). (Foto: BBC)
Politimannen Sam finner ut hva som egentlig skjedde da faren forlot ham og moren i 1973 – en sannhet som forandrer livet hans.

Sam blir satt på en etterforskning som fører til et skjebnesvangert møte for den unge politimannen.

Sannhetens øyeblikk
Etter en vanskelig tidsreise begynner Sam endelig å akseptere livet sitt på 70-tallet. Han aner fred og ingen fare helt til etterforskningen av drapet på en bookmaker leder ham til en lokal gambler i dyp gjeld. Gambleren er ingen hvem som helst. Nå står Sam plutselig ansikt til ansikt med sin egen 29 år gamle far.

Mens etterforskningen går sin gang, avsløres sannheten om faren og hva som egentlig skjedde med familien. Dette kan forandre Sams liv for alltid. Etterforskningen finner nemlig sted på samme tid som da faren forlot kone og barn. Kan Sam overtale sin egen far til å bli?

Om serien
John Simm spiller Sam Tyler, en ambisiøs, ung kriminaletterforsker som får verden snudd på hodet etter en alvorlig bilulykke. Sam havner i koma og våkner opp i fortiden. Året er 1973 og Sam skjønner ingenting. Har han dratt tilbake i tid, er han i en koma eller har han rett og slett blitt gal?

Life on Mars fikk Emmyprisen for beste dramaserie i 2006, og er blitt kjent som en unik, humoristisk og uimotståelig politiserie. Ved å ta en rollefigur ut av vår tid og kaste han rett inn i 70-tallet, får publikum en sjanse til å oppdage hva det er som gjør oss til dem vi er i dag.

Britisk politiserie fra BBC (2005)
Originaltittel: Life on Mars
Produsert av: Kudos Film & Television for BBC
I rollene bl.a.: John Simm (Sam Tyler), Philip Glenister (Gene Hunt), Liz White (Annie Cartwright), Dean Andrews (Ray Carling) og Marshall Lancaster (Chris Skelton).
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf. 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no