Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 7. februar 2009 kl 18.45 Planeten: Global forvandling

Miljøet i endring

Kaitur falls, Guyana. Foto: Charon Film
Kaitur falls, Guyana. Foto: Charon Film
Er det sant at jorden er et system som presses til det ytterste av det den kan tåle? Og er det vi mennesker som er årsaken? Kan vi påvirke vår fremtid? I den nordiske dokumentarserien "Planeten" får du svar på disse spørsmålene og mange flere.

Hvem skal man tro på i miljøspørsmålene? Kommer katastrofen? Hvordan ser det ut på kloden når våre barn er blitt voksne? Menneskene bak dokumentarserien reiste verden rundt for å få svar på disse spørsmålene. Svarene de fikk var langt fra oppmuntrende.

Klimaspørsmålene blir stadig viktigere i samfunnsdebatten, og "Planeten" gir et skremmende overblikk over menneskenes påvirkning på jorden, der klimaendringer bare er en av mange utfordringer.

I "Planeten" stilles flere ubehagelige spørsmål. Programskaperne viser til fakta fra ulike felter som påvirker miljøet, og det bildet som trer frem, er av en menneskehet i en kritisk situasjon. De valgene vi gjør nå vil få dramatiske konsekvenser for jordkloden.

Filmteamet bak "Planeten" har de siste to årene besøkt 25 land og intervjuet et stort antall forskere. Mange av dem medvirker i filmen og deler sin fagkunnskap med oss.

Serien er i fire deler.

Planeten i kveld: Global endring

Aldri tidligere har en enkelt art påvirket jordkloden på en slik måte som menneskene gjør i dag. 96 prosent av jordens isbreer minker i størrelse, over en milliard mennesker mangler rent vann, og antallet naturkatastrofer har firedoblet seg de siste fire årene.

Programmet er sendt tidligere.

Nordisk dokumentarserie fra 2006. (1:4)
Originaltittel: Planeten
Produsert av: Charon Film AB/AS Videomaker
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf 23 04 78 53
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.noLENKER
  • Les mer