Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 20. november 2003 kl 21.30 De besatte

Settes på prøve

Spor leder Jocke (Eric Ericson) til Danmark. (SVT-foto)
Spor leder Jocke (Eric Ericson) til Danmark. (SVT-foto)
De besatte lever nå enten i den lyse eller den mørke leiren, og de blir satt på prøver av sine ledere. Den mørke siden må selv velge hvem av sine egne som må dø, mens den lyse siden opplever å få komme tilbake til et sted de drømmer om å være.

Drømmestedet skal derimot vise seg å være ingenmannsland. Men klarer de besatte egentlig å bruke kreftene sine på riktig måte?

Håkan Eriksson er død, men Jocke har overtatt etterforskningen. Får han nå vite alt om Anna-Lena sin hemmelighet? Nye spor leder Jocke til Danmark.

Om serien
Historien utspiller seg i Norden i nåtid med tilbakeblikk til 1600-tallets Skottland. En navnløs kraft sveiper plutselig over verden og gir noen utvalgte mennesker overnaturlige krefter. De besatte er alle skadeskutte sjeler, og deres største svakhet blir nå plutselig deres styrke.

Hvordan vil de velge å håndtere kraften? Velger de å gå i det godes tjeneste? Eller det ondes? To vesener i kvinneskikkelser, "Den mørke lederen" og "Den lyse lederen", dukker opp samtidig med kraften. De samler de besatte i hver sin leir for å forberede det endelige slaget mellom det gode og det onde.

I sentrum for fortellingen står Jocke, en ung dagdriver som ikke selv er en av de besatte, men som blir rammet personlig av en katastrofe på grunn av de besatte. Etter dette forsøker han å finne ut hva som skjer. Jocke er vår hovedperson, og det er i takt med hans etterforskning vi følger historien etter hvert som den blir rullet opp.


Svensk/norsk thrillerserie
"De drabbade"
SVT/NRK Drama
Regi: Måns Mårlind
Manus: Hans Rosenfeldt
I rollene: Eric Ericson, Lia Boysen, Eva Röse, Magnus Krepper, Paprika Steen, Lotta Karlge, Kjell Bergqvist, Ralph Carlsson, Sven-Åke Gustavsson.
Pressekontakt, NRK: Elisabeth Burø, 23 04 98 32/93 04 66 97
Pressekontakt, SVT: Martina Wahlström, 031-83 73 05/070-811 22 81, martina.wahlstrom@svt.noLENKER
  • For mer informasjon