Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 21. juni 2004 kl 20.00 Taxi, taxi

Gladkrim fra Kvinner på randen

Taxisjåførene får hakeslepp da de oppdager et lik i bagasjerommet. Men hvem skal betale for turen ned til politistasjonen? (NRK-foto: Ole Kaland)
Taxisjåførene får hakeslepp da de oppdager et lik i bagasjerommet. Men hvem skal betale for turen ned til politistasjonen? (NRK-foto: Ole Kaland)
I sommer blir det gjensyn med suksesstrioen fra Bergen. Et brutalt mord er begått i vestlandsbyen, og alle de ulike skikkelsene til Kvinner på randen er mistenkt for drapet.

Kvinner på randen er også mistenkt for å venne seg til suksess. Både på scenen og på tv har Elisabeth Moberg, Marit Voldsæter og Kjersti Berge mottatt strålende kritikker. Anmelderne har nesten sloss om å komme opp med de mest smigrende superlativene om bergenstrioen.

Denne krimserie på åtte episoder, "Taxi, taxi", er selvsagt ingen vanlig krim. Humor er fremdeles det bærende elementet, og vi møter igjen mange av de kjente, og kjære figurene til trioen - som for eksempel taxisjåførene. Det dukker selvsagt opp nye, hysteriske karakterer.

Drap på kemneren
I første episode blir vi tatt med til en stille og rolig by der drosjesjåførene drømmer om langturer, skattefritak og kollektivfelt til Brann stadion. Fotballsupporterne drømmer om å slå Rosenborg. Bøndene drømmer om mer rovdyrerstatning og subsidier, og andre igjen, drømmer om å bli kjendis.

Politiet har også svært rolige dager, helt til overinkassosjefen ved kemnerkontoret i Bergen blir funnet død i bagasjerommet på en taxi, kvalt av et Rosenborg-skjerf…

Serien ble første gang sendt i november/desember 2003.

NRK Underholdning
Egenproduksjon
I rollene: Elisabeth Moberg, Marit Voldsæter og Kjersti Berge
Prosjektleder: Hasse Lindmo, 23 04 26 86/ 90 85 11 80
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18 / 98 48 02 78