Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 10. mai 2005 kl 23.55 Under sanden

Om tap og selverkjennelse

Charlotte Rampling som Marie Drillon
Charlotte Rampling som Marie Drillon
Marie elsker sin mann Jean svært høyt. En dag i ferien ved sjøen forsvinner Jean i bølgene. Marie er fortvilet, og tilkaller hjelp, men de finner ingen spor etter hennes elskede som hun har vært gift med i 25 år.

Tilbake i Paris blir Marie (Charlotte Rampling) bedt i et middagsselskap hos sin gode venninne, Amanda (Alexandra Stewart). Under middagen snakker Marie som om Jean (Brune Cremer) fremdeles er i live, noe som gjør Amandas gjester urolige. Og da hun kommer hjem, ser hun Jean i leiligheten. Det samme skjer ved frokosten neste morgen.

Det blir etter hvert tydelig at Maries fantasi gjør det mulig for henne å fortsette livet som om ingenting har hendt med Jean. Med tiden blir Marie imidlertid mer og mer involvert med Vincent (Jacques Nolot) som også var i selskapet, og det går etter hvert opp for henne at hun faktisk har et eget liv å leve.

Sterke følelser
I "Under sanden" portretterer Charlotte Ramplings en middelaldrende professor som gjennomgår en følelsesmessig berg- og dalbane etter ektemannens plutselige forsvinning. På utsiden virker det som om Marie takler virkeligheten, men innvendig holder hun på å bryte sammen.

Fransk spillefilm fra 2000
Originaltittel: "Sous le Sable"
Regi: Francois Ozon
I rollene: Charlotte Rampling, Bruno Cremer, Jacques Nolot, Alexandra Stewart og Pierre Vernier
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83