Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 25. mars 2000 kl 23.25 Nattkino: Frankie Starlight

Nattkino: Frankie Starlight (t)


NRK1 lørdag 25. mars kl. 23.25
Frankie Starlight

En dvergs historie

Den irske forfatteren Frank Bois får manuskriptet sitt antatt, og boken blir en bestselger over natten. I boken forteller han historien om sin fargerike fortid, om sin mor, hennes elskere og om sitt eget liv som dverg.

Frank tar oss med til Frankrike i 1946, året da sårene etter andre verdenskrig begynte å leges. Franks mor, Bernadette (Anne Parillaud), er 18 år. Hun er desperat etter å flykte fra en mørk tilværelse og lar noen av mannskapet om bord på et amerikansk krigsskip på vei hjem fra krigen smugle henne ombord. Til gjengjeld yter hun soldatene seksuelle tjenester, inntil hun blir oppdaget av skipets offiserer og sendt i land i Irland.

Alene, pengelens og gravid prøver hun å finne seg til rette i sitt nye hjemland. Men flere problemer er i vente når Frank blir født. Ikke minst fordi han er dverg. Redningen kommer med Jack Kelly (Gabriel Byrne), en ire som blir Bernadettes elsker og en farsfigur for hennes sønn. Jack lærer Frank om livet. Han er også amatørastrolog og overfører sin kjærlighet for natthimmelen til Frank.

Sentralt i historien står også Terry Klout (Matt Dillon), en eks marinesoldat som også blir morens elsker, og som hjelper Frank med å bli voksen.

Flere år etter befinner Frank seg i rampelyset. Han har skrevet sin bok, og den er blitt en kjempesuksess. Foruten historien om sin mor, forteller Frank om sin sterke kjærlighet til Emma som han har kjent siden han var liten, og som synes å være like uoppnåelig som stjernene.

NRK1 lørdag kl 23.25

Billedtekster:
1. Dvergen Frank (Corban Walker).
2. Anne Parillaud har rollen som Bernadette, Franks mor.


Britisk spillefilm fra 1995.
Originaltittel: Frankie Starlight
Regi: Michael Lindsay-Hogg
I rollene: Corban Walker, Matt Dillon, Gabriel Byrne
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36