Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 9. april 2002 kl 20.00 Retro

Brødrene Olsen inntar Retro

Niels Olsen, Elisabeth Andreassen, Jørgen Olsen og Ole Jørgen Grønlund. (NRK-foto: Ole Kaland)
Niels Olsen, Elisabeth Andreassen, Jørgen Olsen og Ole Jørgen Grønlund. (NRK-foto: Ole Kaland)
I kveld er det Melodi Grand Prix-vinnerne Jørgen og Niels Olsen fra Danmark som er gjester i ”Retro”. Brødrene Olsen har gjort stor suksess i Norden og resten av Europa etter seieren i MGP i 2000, og albumene deres har solgt som varmt hvetebrød.

Etter at de vant den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix, tok det helt av for de danske brødrene. De har opplevd et gedigent comeback som ingen hadde våget å tro på, og deres karriere som henholdsvis lærer og platebutikkeier måtte legges litt på vent.

Samme musikksmak
Jørgen og Niels var tidlig ute på musikkfronten; allerede i 1965 dannet de Danmarks yngste popband, The Kids. I 1972 fikk de sitt gjennombrudd som duo med albumet ”Olsen”, og også i 1978 deltok de i MGP. De fikk en stor hit med låten ”San Francisco”. Deretter ble det et langt opphold, og brødrene tok hver sin utdannelse.

Som brødre og samarbeidspartnere gjennom mange år, er det ikke unaturlig at de har den samme musikksmaken, og det er både Beatles, Cliff Richard og Beach Boys som står deres hjerte nærmest.

I kveld får vi høre dem i samspill med programlederne Elisabeth Andreassen og Ole Jørgen Grønlund, og både gamle og nye låter står på menyen. Vi kan røpe stor spennevidde med alt fra ”California Dreaming” til ”Love Me Tender”.

NRK Underholdning
Egenprodusert musikkprogram
Programledere. Elisabeth Andreassen og Ole Jørgen Grønlund
Prosjektleder. Kerstin Asplund
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilder
1. Niels Olsen, Elisabeth Andreassen, Jørgen Olsen og Ole Jørgen Grønlund. (NRK-foto: Ole Kaland)
2. Niels og Jørgen Olsen. (NRK-foto: Ole Kaland)