Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 6. mai 2001 kl 20.10 Lonely Planet: India

Lonely Planet: India (t)


NRK2 søndag 6. mai kl 20.10
Lonely Planet: India

Ryggsekkturistenes eldorado

Ryggsekkturistenes eldorado er reisemålet i \"Lonely Planet\" i kveld, hvor India står på kartet.
India har lenge vært selve symbolet på ryggsekkturisme. Et enormt antall unge reisende har besøkt landet for å loffe rundt i spennende omgivelser.

Reiseleder Justine Shapiro konsentrerer seg om den sørlige delen av det veldige landet. Utgangspunktet er storbyen Madras, hovedstaden i delstaten Tamil Nadu.

Ferden går videre til delstaten Kerala, på sørvestspissen av India. Dette er blitt et nytt valfartssted for garvede India-farere, etter at Goa, lenger nord i landet, er overtatt av charterselskaper og pakketurister.

India-reisen avsluttes med noen avslappende dager på øyene Lakkadivene i det arabiske hav.

Om serien
\"Lonely Planet\" er et velkjent begrep for de reisevante: Reisebøkene fra all verdens land selger i milliontall til ryggsekkturister som ønsker seg tips om enkle og billige måter å ta seg frem i verden på. Også de prisbelønte TV-programmene gir nyttige tips og råd, og blir samtidig presentert på en særegen og morsom måte av de unge reporterne. I dag er TV-programmene over store deler av verden like kjent som bøkene, og har anslagsvis 30 millioner seere.

I \"Lonely Planet\" er koffert bannlyst. Det samme er tradisjonelle turistattraksjoner, overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. \"Lonely Planet\"s reportere tar oss med til stedene vi må utforske selv.

NRK2 søndag kl 20.10
Tidligere sendt 29.10.97/11.7.99

Britisk reiseserie
Originaltittel: Lonely Planet
Pressekontakt: anna-marie.normann@nrk.no , tlf. 23 04 78 53

Bilde
Ferden går til Sør-India i kveldens utgave av \"Lonely Planet\".