Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 18. februar 2004 kl 19.55 Walkabout

Nils og Ronny på øyhopping

Nils og Ronny viser stolt frem sine nye kompiser (Foto: Nils og Ronny).
Nils og Ronny viser stolt frem sine nye kompiser (Foto: Nils og Ronny).
Det er klart for tredje og siste program fra Filippinene som består av mer enn 7000 øyer. Nils og Ronny bestemmer seg for utforske noen av dem, på jakt etter sydhavsparadisets vaiende palmer, hvite strender og azurblå hav.

De setter seg på flyet sørover, en flytur som Ronny senere skal beskrive som "verdens lengste", etter at Nils med godt grep om mikrofonen ombord forsøker å løfte stemningen på flyet med endeløse svenskevitser og trailersjåførsanger.

Hodet under vann
Øya utforskes i en leiebil på størrelse med et hybelkjøleskap, som imidlertid fort blir parkert til fordel for en større og langt dyrere bil. - Man må jo tenke sikkerhet, som Nils ikke helt overbevisende uttrykker det.

Dykkerinstruktøren Darwin får sitt å stri med når han tar på seg å hjelpe gutta gjennom sitt første dykk. Lista blir lagt tidlig da Nils på spørsmål om tidligere dykkererfaring forteller at han en gang "har hatt hue helt under vann!"

For Darwin er imidlertid havet mer enn bare dykking. Han kjemper en intens kamp for å bevare det unike korallparadiset for fremtidige generasjoner, en kamp som ikke blir lettere av at ulovlig dynamitt-fiske er en av de mest utbredte fiskemetodene i dette farvannet.

Hanekamp
På neste øy drar Nils og Ronny ut på landsbygda for å kjøpe seg en førsteklasses kamphane. Hanekamp er big business på Filippinene, og det heter seg litt stygt at her bruker mannen i huset mer penger på mat og medisiner til kamphanen sin, enn til ungene sine. Dette er også en blodig og omdiskutert sport, hvor hanene slåss for livet med åtte cm lange sylskarpe kniver surret til beina.

Hvordan går det så, når Filippinenes eneste norskeide kamphane skal kjempe for penger og ære foran hundrevis av skrålende tilskuere i en sann heksegryte av en arena? Den som følger med får se…

Om serien
Walkabout er et annerledes reiseprogram, litt utenfor allfarvei. Nils og Ronny møter uvanlige mennesker på ukjente steder, og har på ekte "Walkabout"-vis en god del ikke helt dagligdagse opplevelser.

Reiseprogram. Produsert av Nils & Ronny AS i samarbeid med NRK.
Pressekontakt Håkon M. Sverdrup , 23 04 98 41 (92 01 55 79)


LENKER
  • Hjemmeside