Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 24. september 2000 kl 20.10 Bokbadet

Bokbadet (ttv)


NRK2 søndag 24. september kl 20.10
Bokbadet (3:15)

Litterær svømmetur med Ketil Bjørnstad

Anne Grosvold har invitert forfatteren, komponisten og musikeren Ketil Bjørnstad med seg i Bokbadet i kveld. Ketil Bjørnstad er i år ute med sin 28. bok, romanen \"Ludvig Hassels tusenårsskifte\".

\"Velkomponert, skarpt kultur- og kjønnskritisk roman om en manns borende selvoppgjør\", skrev Aftenpostens anmelder om Ketil Bjørnstads siste roman. Her møter du den middelaldrende kunsthistorikeren Ludvig Hassel som jakter etter status, popularitet og dametekke i et miljø der unge har overtatt. Men Hassel sliter. Han ble skilt etter at hans tenåringsdatter tok ham på fersken mellom bena på en ung dame - på sofaen hjemme. Han fikk ikke jobben som direktør på et galleri, og er ikke engang blitt medlem av Verdikommisjonen. Hassel har det ikke lett.

Kritikkene har vært svært delte. - Noen oppfatter det som en satirisk roman, men det er det jo ikke. Det er et nærgående mannsportrett. Jeg har aldri vært mer alvorlig, jeg, sier Bjørnstad. Han har merket seg at litt eldre, mannlige anmeldere har gitt boken god kritikk. Yngre kvinnelige kritikere har ikke likt den.

- Det ser ut til at jeg for én gangs skyld kommuniserer bedre med menn på min egen alder enn med damer.... Det har jo nærmest blitt en klisjé, dette, at jeg er en slags \"damenes forfatter\", sier forfatteren, og tilføyer at dette er en bok han ønsker skal være ubehagelig. - Menn sier de kjenner seg igjen. Det er jeg glad for, sier Ketil Bjørnstad, som har gjort det til et livsprosjekt å skrive om Mannen.

NRK2 søndag kl 20.10

Egenproduksjon fra Kulturavdelingen
Programleder Anne Grosvold
Prosjektleder Ales Ree
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilder
Anne Grosvold og Ketil Bjørnstad (NRK- foto: Ole Kaland)
Ketil Bjørnstad (NRK-foto: Ole Kaland)