Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 29. august 2009 kl 23.15 Nattkino: Wolf

Skjønnheten og udyret

Jack Nicholson og Michelle Pfeiffer i spillefilmen
Jack Nicholson og Michelle Pfeiffer i spillefilmen "Wolf". Foto: Columbia Pictures
Nattkinoen byr i kveld på et lite varulvgrøss med en hårete Jack Nicholson i hovedrollen. Til tross for et frastøtende utseende klarer han å tiltrekke seg en skjønn kvinne.

Will Randall er en av redaktørene i et stort forlag i New York City. I åpningssekvensen ser vi at Will kjører på en ulv i et forrykende snøvær et sted i Vermont. Han går ut av bilen for å se hva som skjedde og blir bitt av ulven.

Kort tid senere begynner han å merke virkningene av bittet – han får skjerpede sanser og forandrer seg radikalt fra å være en stille og beskjeden mann, til en aggressiv og "ulveaktig" type. Spesielt da stillingen hans i forlaget plutselig blir truet av en ung spirrevipp, kommer varulven i ham frem…

Kjærlighet
Milliardæren Raymond Alden tar over forlaget og ønsker å bytte ut blant andre Will Randall. Aldens vakre datter, derimot, begynner å falle for Will. Uten å helt være klar over at han er i ferd med å forvandles til en annen – eller noe annet…

Sendt tidligere.


Amerikansk dramathriller 1994
Produsert av: Columbia Pictures
Regi: Mike Nichols
I rollene: Jack Nicholson (Will Randall), Michelle Pfeiffer (Laura Alden), James Spader (Stewart Swinton), Christopher Plummer (Raymond Alden), David Hyde Pierce (Roy), mfl.
Pressekontakt: Hilde Ljøen
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no