Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 16. februar 2008 kl 18.30 Ping-pong

Jakter på egen identitet

Catia (Kaja Flo Hauge) leter etter sin egen identitet i Ping Pong. (Foto: Nordisk Film)
Catia (Kaja Flo Hauge) leter etter sin egen identitet i Ping Pong. (Foto: Nordisk Film)
"Ping-pong" er en barne- og ungdomsserie i seks deler om adoptivbarnet Catia og hennes leting etter egen identitet. Hun er 12 år og drømmer om å komme til Kina, landet der hun ble født.

Det viktigste for Catia er bordtennis, og hennes aller høyeste ønske er å kvalifisere seg til den internasjonale bordtennisturneringen i Beijing. Ikke bare fordi hun vil være verdens beste ping-pong spiller, men like mye fordi hun ser en Kinareise som en mulighet til å undersøke mer om sin egen bakgrunn.

Ung og lovende
Lisa Marie Gamlem er en av våre mest lovende unge filmskapere. Hun er utdannet regissør fra Den Norske Filmskolen, og hennes eksamensfilm "Muhammed" (2004 ) har blitt vist på en rekke filmfestivaler verden over, Grimstad inkludert

Gamlem hadde manus og regi på kortfilmen "Bennys Gym", som i 2006 fikk tilskudd gjennom regisatsningen "Nye veier til korte filmer". Hun vant i 2006 også Norsk filmfonds konkurranse for beste synopsis til en spillefilm for barn under tolv år med prosjektet "Jenta som kunne løpe"

Manusforfatter Arthur Johansen debuterte som forfatter på spillefilmen "Etter rubicon" i 1987, og har siden skrevet manus til seks spillefilmer og tre tv-serier i tillegg til dramatikk for teater. "Ping.pong" er hans tredje serie for barn.

Første episode
Catia drømmer om å vinne NM i Bordtennis, men foreldrene hennes er bare opptatt av er at de skal få en ny baby. Catia må til og med gi fra seg rommet sitt og flytte ned i kjelleren, noe hun egentlig ikke har lyst til.

Catia gjør opprør mot foreldrene og søker tilflukt hos bestefar Faffa og onkel Gustav som bor på en gård like ved.

Guttene som Catia pleier å henge sammen med, har dessuten plutselig bestemt seg for at hun ikke får spille fotball med dem lenger. Hun havner også i trøbbel med jentene, og på en fest vedder hun tusen kroner på at hun skal klare å vinne NM i bordtennis. Har hun tatt seg vann over hodet?

Serien går i samsending i NRK1 og NRK3..

Norsk dramaserie for barn og ungdom i seks deler
Produsert for NRK av Nordisk Film (2007)
Manus: Arthur Johansen
Regi: Lisa Marie Gamlem
Med: Kaja Flo Hauge (Catia), Christine Fagerheim Hestnes (Oda), Sigmund Sæverud (Faffa), Bjørn Jenseg (Gustav), Andreas Cappelen (Alf), Andrine Sæther (Tale), Shi Lei (Shu Bing), m.fl.
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 91 84 42 39
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no