Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 6. februar kl 20.15 Optimistene

Nå gjelder det!


Den store avreisen til Sverige og kampen mellom Optimistene og herrelaget Krutgubbarna nærmer seg. På grunn av sykdom er det lenge usikkert om Lillemor (88) og Hedvig (83) kan være med.

Lillemor har fått bronkitt, mens Goro synes det er tøft å håndtere kreften. Hun vil ikke vise andre at hun har tunge stunder, men hun vil gjerne være med til Sverige og heie. Under trenging følger både hun og Lillemor med fra sidelinjen, og de synes Optimistene er blitt mye flinkere.

Til tross for at det er lov å bokse ballen, irriterer Birgit (68) seg over at det fremdeles er mye boksing og for lite sentring.

På vei
På avreisedagen møtes alle ved bussen, og da Goro og Lillemor dukker opp, får de applaus. Enkelte må tørke en gledeståre i farten.

Under bussturen blir de fine draktene gjort ferdig. Vel fremme i Sverige skaper hotellet både forvirring og begeistring.

Et lite regelmøte med herrelaget, og så er tiden inne for en landskamp uten sidestykke! I siste og avgjørende sett gjør Lillemor comeback, og Goro tar motet til seg og går ut på banen for å serve.

Hvordan kampen ender, skal vi ikke røpe, men Goro blir i hvert fall kåret til kampens beste spiller.

Om serien
NRK viser denne tredelte serien som tidligere har gått på kino. Vilje, vennskap og idrettsglede preger volleyball-laget Optimistene. Selv om man oppnår en høy alder, betyr ikke det at man ikke kan drive med idrett. Det er de 15 damene i Hamar et glitrende eksempel på! Men til tross for at de har spilt volleyball i 40 år, har de aldri spilt en kamp mot et annet lag. Ett av lagets medlemmer lanserte ideen om at de nå må prøve det. Men hvem kunne motspillerne være?

Etter å ha brukt både telefon og internett flittig, fikkr damene kontakt med et herrelag i Sverige som kaller seg Krutgubbarna. De inviterte til kamp - i Sverige! Optimistene ble litt skremt av at herrene ser så unge ut; den eldste er jo bare 90 år. Men, la gå!

Norsk dokumentar fra 2013
Episode 3:3
Produsent: Skofteland film
Presseansvarlig: Sidsel Mundal, tlf 414 52 326
TV-seere bes kontakte Publikumsservice tlf 2304 7000