Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 17. november 2001 kl 18.30 Reser

Idoler og forbilder


Hvorfor har vi idoler? Vil vi bli som dem? Og hva gjør vi når de ikke er som vi tror? Må de være perfekte? Har de et ansvar? Hvorfor skifter idoler fort til å bli hatobjekt?

Dette er noen av spørsmålene kveldens utgave av RESER kan gi svar på når Mari og Stian drar til Spjelkavik for å møte unge med sterke meninger om sine idoler og forbilder. Og kanskje møter vi noen idoler også.

Spilldronningen
Låra Kraft, spilldronningen, skal prøve seg i det vanlige liv. I kveld skal hun kjøpe klær uten å sprekke når den innpåslitne ekspeditøren på død og liv skal hjelpe til. Er det mulig for en aggressiv spilldame?

Liten mote
RESER´ne har også vært ute for å sjekke hvorfor klesdesignerne ikke tenker på dem som er litt kraftigere enn minstemålet. Kan de svare på det?

Ellers blir det skating, musikkopptreden og fortsettelse av dramaserien "3 / 4", der vi får se om Thea vil fortelle at det er Jonas og Christoffer som har knust ruten på rektors kontor. Hun vet også hvorfor de måtte gjøre det!

Om serien
Ungdomsprogrammet RESER startet ny sesong etter sommeren med reiser rundt i landet i RESER-bilen. I høst har programleder Stian Barsnes Simonsen fått med seg en ny makker etter at Stine Buer takket for seg. Mari Grydeland er godt kjent i NRK allerede, blant annet fra ”Etter skoletid” og ”U filter”.

Mye reising
Humor og alvor er stikkord for RESER, som tar utgangspunkt i Stian og Mari som reiser rundt til forskjellige steder i hele Norge, steder seerne har tipset dem om. Der skal de møte ungdom i deres eget miljø og ta opp ting de er opptatt av. Aldersgruppen ligger et sted mellom 10 og 15 år, med vekt på fjortisene. Målet for høsten er å komme seg til Nord-Norge.

Ny dramaserie
RESER har også startet den nye dramaserien ”3 / 4” (les ”Tre til fire”). Serien handler om to gutter og to jenter som går i sjuende klasse og bestemmer seg for å gjøre noe med karakterpress. De hacker seg inn på lærerens datamaskin for å forandre karakterene sine. Men vaktmesteren oppdager dem, og ved et uhell søler de cola på tastaturet. Da begynner det store kaoset.

- Det er også litt forelskelse og intriger flettet inn i historien, sier Mari og Stian.

De to programlederne lover mange musikkvideoparodier og humorinnslag gjennom hele høsten.

Pressekontakt Elisabeth Burø, tlf. 23 04 98 41

Bilder
1Stian Barsnes Simonsen og Mari Grydeland tar fjortisene på alvor i RESER (NRK-foto: Ole Kaland)
2 og 3 Låra Kraft (Mari Grydeland) er egentlig spilldronning men vil bli prøve seg i det ordentlige livet (Foto: NRK)