Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 11. desember 1998 kl 22.05 En stjerne allerede i sikte: Tony Ferrino

En stjerne allerede i sikte: Tony Ferrin

NRK1 fredag 11. desember kl 22.05
En stjerne allerede i sikte: Tony Ferrino

Fenomenet Tony Ferrino
Tony Ferrino er Portugals stolthet, en smørsanger og casanova som beskriver musikken sin som \"lyden av sjokolade som smelter\". Men Tony Ferrino eksisterer egentlig ikke. Det er bare den britiske komikeren Steve Coogan som har skapt en ny figur.
Tony Ferrino forteller at han har 20 millioner medlemmer i sin portugisiske fanklubb, til tross for at landet bare har halvparten så mange innbyggere. Tonys forklaring er ganske enkel.
- Mine landsmenn beundrer meg så mye at de alltid ber om å få to medlemskort. De er jo redde for å glemme medlemskortet i jakkelomma, og kanskje få det ødelagt i vaskemaskinen.
Tony Ferrino første singel het \"Amor num helicopter\" (\"Kjærlighet i et helikopter\"). Han er en legende i land som Paraguay, Irak og Chad.

Fenomenet Tony Ferrino
Ferrino ble hele verdens yndling da han vant Eurovision Song Contest for Portugal i 1980.
I kveldens show presenterer han et potpurri over sine største slagere - og han har selvfølgelig besøk av kolleger fra internasjonal show business. Ferrino småprater med størrelser som Mick Hucknall fra Simply Red, Kim Wilde og komikeren Gary Wilmot.
Steve Coogan har skapt karakteren \"Tony Ferrino\", og bedyrer at figuren ikke har noen levende modell. All likhet med kontinentale croonere med dametekke som Julio Iglesias, Sacha Distel eller Pavarotti for den sakens skyld, er helt tilfeldig...

Steve Coogan
Norske tv-seere husker kanskje Steve Coogan som talk showverten Alan Partridge i serien \"Knowing me. knowing you\" (\"Kjære publikum: Ta godt imot...\" på norsk).
Her var det alt sammen - husbandet, trappen hvor gjestene etter beste evne kom ned, tause gjester, snakkesalige gjester og gjester programlederen ikke kunne fordra. Sekvensen der Alan Partridge presenterer sin kleskolleksjon er en klassiker.
I kveld er han altså Tony Ferrino, \"latin lover\". Høyere og mer sexy enn Al Pacino inntar han scenen - en testosteron- bombe med den tjukkeste portugisiske aksenten man har hørt på de britiske øyer siden napoleonskrigene.
NRK1 fredag kl 22.05

Bilder (elektronisk via NTB/Data-tv/internett)
Tony Ferrino, smørsanger og casanova.
Tony Ferrino har et godt tak på damene - her med Kim Wilde.
To internasjonale stjerner møtes - Tony Ferrino og Mick Hucknall fra Simply Red.
(Foto: Andy Earl)

Innkjøpt produksjon BBC Worldwide
Ved David Tyler og Geoff Posner
Med Steve Coogan
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83