Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 12. mars 2002 kl 20.00 Retro

Et musikalsk tilbakeblikk

Bjarne Brøndbo og Bonnie Tyler er gjester hos Elisabeth Andreassen og Ole Jørgen Grønlund i
Bjarne Brøndbo og Bonnie Tyler er gjester hos Elisabeth Andreassen og Ole Jørgen Grønlund i "Retro". (NRK-foto: Ole Kaland)
Det er klart for premiere på ”Retro”, et rent musikkprogram der Ole Jørgen Grønlund og Elisabeth Andreassen er vertskap. Flere norske og internasjonale artister dukker opp i studio de neste sju ukene, og sammen med programlederne synger de låter fra 1965 fram til i dag. Første gjestepar ut er Bonnie Tyler og Bjarne Brøndbo.

Ole Jørgen Grønlund kjenner vi fra ”Gundersen & Grønlund” og ”6x70”, to programserier med musikk som hovedingrediens. I ”Retro” har han fått med seg Elisabeth Andreassen, folkekjær artist som vi også kjenner som programleder for Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum i 1992.

- Det er veldig hyggelig å ha en medprogramleder, og man sier ikke nei når Elisabeth er villig til å stille opp, sier Grønlund.

Andreassen på er også svært fornøyd med sin makker Grønlund. - Ole Jørgen er en perle. Han vet alt om tv-produksjon både foran og bak kamera, i tillegg til musikk. Han er en varm og sjenerøs person, og er akkurat slik en programleder skal, sier hun.

Profesjonalitet og stemning
Grønlund har og har hatt ansvar for regi på mange kjente programserier, blant annet TVT, Først og sist, Wiese, Rondo, Beat for beat og Momarkedet. Som en av få i NRK behersker han å jobbe på begge sider av kamera, og i ”Retro” skal han stå foran.

- Musikk er min store interesse, og det er musikk jeg vil jobbe med som programleder. Jeg får dekket alle andre behov i rollen som producer, sier Grønlund, som synes det er hyggelig å presentere noe annet enn prat på tv. – I ”Retro” er det fullt og helt musikk det handler om, og det er også stor spennvidde i sjanger fra program til program, sier han.

Grønlund har selv stått for ideen og kaller ”Retro” en videreutvikling av ”6x70”. Andreassen liker godt konseptet, både på grunn av at artistene får være musikanter og på grunn av den gode stemningen i studio.

- I ”Retro” er det en flott kombinasjon av musikk, sang og verbalt uttrykk, og det passer meg ypperlig. Opptakene blir gjort ”live on tape” framfor et publikum, noe som ivaretar spontanitet og spilleglede. Det betyr at vi må yte maksimalt og konsentrere oss fullt ut, og da jobber jeg best, sier Andreassen. - Samtidig er det en fryd å jobbe i NRK, fordi alt er så innarbeidet og profesjonelt. Det er utrolig hvilken driv og fagkunnskap det er under opptak. Det gjør produksjonen komplett, sier hun.

Populære gjester
Gjestene som blir invitert til ”Retro” for å synge med de to programlederne, får selv velge repertoaret.

I det første programmet i serien møter vi DDE-vokalist Bjarne Brøndbo og walisiske Bonnie Tyler som i høst gjorde comeback på norske hitlister med sitt Greatest hits-album.

- Bonnie og Bjarne har møttes før, men aldri sunget sammen. De har jo begge særpregede stemmer, og de fant tonen umiddelbart. De synger også flott sammen, forteller Grønlund.

Gjestene har valgt ut både Springsteen, U2, Tina Turner og selvfølgelig litt fra sitt eget, så vi kan se fram til 40 minutter med musikk i mange sjangrer.

Videre utover i programserien blir det besøk av Elisabeth Andreassens svenske venninner Lotta Engmark og Kikki Danielsson, de danske brødrene Olsen, Marie Bergman, Hilde Heltberg, Jonas Fjeld, Vidar Busk, Håvard Bakke, Iren Reppen og Halvdan Sivertsen.
Sangkoret Øyern er med i hvert program; de kaller seg SK´Øyern.

- Jeg håper vi klarer å formidle hjem i stua den gode atmosfæren og stemningen vi hadde i studio, sier Ole Jørgen Grønlund.

NRK Underholdning
Egenprodusert musikkprogram
Programledere: Elisabeth Andreassen og Ole Jørgen Grønlund
Prosjektleder: Kerstin Asplund, 23 04 95 66/90 85 59 95
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilde
Bjarne Brøndbo og Bonnie Tyler er gjester hos Elisabeth Andreassen og Ole Jørgen Grønlund i ”Retro”. (NRK-foto: Ole Kaland)