Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 21. mars 2009 kl 22.10 Fakta på lørdag: Hvordan ble jeg meg

Individualitet – natur eller fostring?

John Barrowman, kjent tv-personlighet i Storbritannia, er førstemann ut i dokumentarserien
John Barrowman, kjent tv-personlighet i Storbritannia, er førstemann ut i dokumentarserien "Hvordan ble jeg meg?" i Fakta på lørdag. (Foto: BBC)
Hva kan vitenskapen fortelle oss om hvordan og hvorfor vi blir dem vi er? Tre kjendiser i Storbritannia får vite sannheten om sine viktigste karaktertrekk.

Førstemann ut i BBC-serien "Hvordan ble jeg meg?" er den britiske tv-personligheten John Barrowman. Han vet godt hvem han er, men i programmet vil han finne svar på hvordan det kan ha seg at han er homofil.

Personlighetens hvem, hva, hvor
Hva kan vitenskapen fortelle ham om akkurat dette? Muligens kan moderne forskning gi innsikt i det John Barrowman spør om.

"Hvordan ble jeg meg?" ser på hvordan oppdragelsen i barneårene og familiebakgrunnen spiller inn, samt hvilke overraskende svar man kan finne i biologisk og genetisk forskning.

Hver av deltakerne i serien gjennomfører en rekke tester for å finne ut om deres karakter og talent er genetisk betinget – eller om det skyldes oppdragelse, livsstil eller oppvekstmiljø.

Mer om serien
I Storbritannia er tv-personligheten John Barrowman best kjent for rollefiguren Captain John i serien "Torchwood". Barrowman er helt overbevist om at han er født homse, og at homoseksualitet ikke er en legning som man velger seg.

Andremann ut i serien er hekkeløperen Colin Jackson, som trakk seg fra en strålende idrettskarriere da han fylte 35 år. Han skal teste ut hvorfor han ble et idrettstalent, mens den verdenskjente fiolinisten Vanessa-Mae skal sjekke om hvorfor hun alltid har vært så god til å spille fiolin.

Britisk dokumentarserie i tre deler (2008)
Originaltittel: The Making of Me
Produsert av: BBC Worldwide
Kontakt i Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900