Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 30. oktober 2010 kl 21.25 Den store reisen

Hvordan forklare en dårlig mage?


Språkforskjellene mellom namalene og familien Breili blir skumle når pappa Rune plutselig sliter med dårlig mage.

Han klarer til slutt å be Yarbat om hjelp, som setter i gang med å lage en urtemedisin. Ronja har tatt frem tegnestiftene og tegner et portrett av Taomia, som han kan ha som et minne.

Mongolsk drikkelek
Til tross for at det har vært uenighet om barneoppdragelse i Mongolia, setter nomadene stor pris på det arbeidet familien Walbeck gjør. Nomadene har sydd tradisjonelle klær som familien får i gave. På kvelden feirer de med en tradisjonell drikkelek. Taperne må drikke gjæret hoppemelk, og familien Walbeck sliter.

I Etiopia har et kraftig uvær skylt over Omodalen, og hamernes brønn har rast sammen. Ettersom Rita brukte opp alt vannet for å vaske okerfett ut av håret, må alle hjelpe til å bygge en ny brønn. Familien er blitt enige om å gå i de lokale klærne til de skal hjem, noe hamerne setter stor pris på.

Om serien
Tre norske familier bestående av mor, far og tenåringsbarn skal ut på tur i sesong 2 av "Den store reisen". På vei til Gardermoen vet familiene fortsatt ikke hvor de skal. Det eneste de vet er at de i tre uker skal bo under enkle forhold, i en fremmed kultur med et språk de ikke forstår.

Klarer de norske familiene å tilpasse seg – enten de skal bo hos nomadene i Gobiørkenen i Mongolia, hos Namalene på stillehavsøya Vanuatu eller med Hamerfolket i Etiopia?

Norsk realityserie i 12 episoder (2010)
Produsert av Strix for NRK
Produsent: Line Norling
Prosjektleder NRK: Skjalg Solstad, tlf: 91667613
Pressekontakt:Silje Marie Lien, 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 Publikumssevice